fbpx
8.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Σύσκεψη εργατικών σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων στην Αλεξανδρούπολη

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ

- Χορηγούμενη-

Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό Έβρου που φανέρωσε τεράστιες ελλείψεις και ευθύνες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες που οξύνονται κατά την χειμερινή περίοδο, εκεί όπου ο καθένας κατοικεί, εργάζεται, μορφώνεται, αθλείται, ψυχαγωγείται.

Με την ακρίβεια και την άδικη φορολογία να κατατρώει το οικογενειακό εισόδημα, τους μισθούς να εξανεμίζονται τις πρώτες μέρες του μήνα για να καλύψουμε βασικές ανάγκες, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις μετέτρεψαν σε λίμνες διάφορες γειτονιές της πόλης ενώ οι κάτοικοι των πυρόπληκτων οικισμών όπως των Δικέλλων, της Παλαγίας, του Άβαντα έζησαν με το φόβο μιας νέας καταστροφής αφού πλαγιές και δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χείμαρρους. Τα νερά απείλησαν δημόσιες υποδομές ενώ και στην Εγνατία Οδό περιορίστηκε η κυκλοφορία σε σημείο που οι λάσπες κατέκλυσαν το οδόστρωμα.

Μέχρι σήμερα τα όποια μέτρα της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου είναι «μπαλώματα» σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Και αυτό γιατί κριτήριό τους για να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί οποιοδήποτε έργο είναι πως θα βγουν κερδισμένοι οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι να καλυφθούν οι ζωτικές ανάγκες του λαού.

  • Τα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ, όπως τα αντιπλημμυρικά, για να υλοποιηθούν περιμένουν επενδυτές – αναδόχους.
  • Οι αποζημιώσεις προς τους πληγέντες για εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο αργούν και δεν επαρκούν ενώ αρκετοί έχουν αποκλειστεί από κάθε στήριξη.
  • Η βοήθεια προς τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και ελαιοπαραγωγούς είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη την ώρα μάλιστα που οι επιδοτήσεις που μειώθηκαν και αυξήθηκε υπέρογκα το κόστος παραγωγής για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
  • Δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας από ασθένειες που θα οξύνονται μετά την πυρκαγιά όπως τα αναπνευστικά προβλήματα και ο κίνδυνος μόλυνσης του νερού.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Είμαστε αποφασισμένοι, όπως κάνουμε τόσο καιρό, να συνεχίσουμε τον αγώνα βάζοντας πάνω από όλα τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των λίγων!

Σας καλούμε να συζητήσουμε, να αναδείξουμε προβλήματα, να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τις διεκδικήσεις μας για:
100% αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Στήριξη στους βιοπαλαιστές παραγωγούς με ζωοτροφές για όσο διάστημα χρειαστεί. Σύγχρονα έργα προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος.
Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
Άμεσα μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Δραστική μείωση στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα. Κατάργηση φόρων όπως ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ.

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα»

Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας

Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης

Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο