6.1 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, Φεβρουάριος 18, 2019

Συνέντευξη του Γιάννη Γλήνια για τα προβλήματα της Σαμοθράκης

Απαντάει σε θέματα της τοπικής επικαιρότητας

- Χορηγούμενη-

Τελειώνοντας την Κυριακή το Δημοτικό Συμβούλιο, συνάντησα τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης (ΣΥΕΠΣΑ), τον Γιάννη Γλήνια, συμφωνήσαμε να του στείλω μέσω ηλ. ταχυδρομείου μερικές ερωτήσεις σε θέματα που απασχολούν την Σαμοθράκη αυτήν την περίοδο και να τις απαντήσει.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που είχε, σήμερα μου απάντησε και τον ευχαριστώ που δέχτηκε και για τον χρόνο που διέθεσε.

Ακολουθεί η ιδιότυπη αυτή συνέντευξη:

- Χορηγούμενη-

Irineossamothraki Blog (I.B.):
Καλησπέρα Γιάννη, καταρχήν ευχαριστώ που δέχτηκες να απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα. Νομίζω ότι αυτές τις μέρες έχουν μαζευτεί αρκετά θέματα και θα ήθελα ως πρόεδρος του ΣΥΕΠΣΑ να τοποθετηθείς.
ΊΛΙΟΝ
Εδώ και 2 μέρες κυκλοφορεί μία είδηση ότι όσοι είχαν βάλει χρήματα για την κωμικοτραγική και αμαρτωλή εκείνη υπόθεση του πλοίου ΙΛΙΟΝ έχουν μπλέξει σε δικαστικές περιπέτειες γιατί θεωρούνται μέτοχοι και ο προηγούμενος πλοιοκτήτης τους κατηγορεί ότι άφησαν αφύλακτο το σκάφος και έχουν χαθεί αντικείμενα. Επειδή γνωρίζω ότι ήσουν και εσύ εμπλεκόμενος τότε ως ένας από τους πρωτεργάτες, θα ήθελα να αναφέρεις τι πραγματικά έγινε, ποιοί και γιατί κατηγορούνται και πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα;

Γιάννης Γλήνιας (Γ.Γ.):
Πραγματικά μετά την διεκδίκηση από επιτροπή αυτών που έδωσαν χρήματα για το Ίλιον, για την επιστροφή των χρημάτων, έγινε από μέρους της επιτροπής δέσμευση του πλοίου.
Απ ότι βλέπω όμως, πήγαμε για μαλλί και θα βγούμε κουρεμενοι.
Διότι όπως αναφέρει η πλευρά της πλοιοκτήτριας είμασταν υποχρεωμένοι για την φύλαξη του πλοίου και εφόσον κατά την διάρκεια εκλάπησαν αντικείμενα από το πλοίο καλούμαστε να λογοδοτησουμε.
Ε, ίδωμεν…

ΑΚΙΝΗΣΊΑ ΣΑΟΣ ΙΙ – ΣΑΌΝΗΣΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ
I.B.:
Από τα μέσα Οκτώβρη και μέχρι σήμερα ακόμη, περιμένουμε τι θα γίνει με την ακινησία του ΣΑΟΣ ΙΙ, αν και πότε θα σταματήσει, πιο θα το αντικαταστήσει, τι γίνεται με το ΣΑΌΝΗΣΟΣ και όλα αυτά τα γνωστά. Πέρασαν 5 μήνες σχεδόν, μέχρι να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο και να οργανωθούν κάποιες κινήσεις… Ποια είναι η άποψη σου;

Γ.Γ.:
Νομίζω ότι τέτοιου είδους θέματα έπρεπε μετά από την εμπειρία τόσων χρονων και κατανοοντας την πραγματικότητα να τα αντιμετωπιζουμε εγκαίρως πριν να γίνεται κακό στην εύρυθμη λειτουργία του τόπου και δυσφήμιση γενικότερα.
Νομίζω ότι ο Δήμος ολιγορησε στο συγκεκριμένο θέμα.
Από τον Νοέμβριο έπρεπε να έχει πάρει συγκεκριμένη θέση στο θέμα όταν είχε διαφανει ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο για την κάλυψη της ακινησίας. Ήταν τότε που βγήκα και είπα εγώ, βρε παιδιά το ΣΑΟΝΗΣΟΣ και άκουσα τότε από ηγετικά στελέχη του Δήμου ότι ο Γληνιας κανει κωλοτούμπα. Δεν πειράζει…
Στο δημοτικό συμβούλιο όμως προχθές μετά από πέντε μήνες γενομένης της ζημιάς έγινε κατανοητό από όλους.
Έπρεπε λοιπόν από τον Νοέμβριο να έχουμε έτοιμη πρόταση και ολοκληρωμένο σχέδιο ,
ποίες γραμμές θέλουμε και τι δρομολόγια.
Ας το κάνουμε τώρα που απ ότι μαθαίνουμε τελειώνει η ιστορία με το ΣΑΟΝΗΣΟΣ και το Σαος θα πάει για τη επισκευή.

ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ – ΕΚΘΈΣΕΙΣ
I.B.:
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι για ακόμη μία φορά συμμετείχες σε 2 τουριστικές εκθέσεις (με τον Φώτη τον Φωτεινού νομίζω)σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι. Για μία ακόμη φορά θα ήθελα να σε συγχαρώ για την προσφορά σου στον τουρισμό του νησιού, σε έναν (ακόμη) τομέα που ο Δήμος Σαμοθράκης απέχει εδώ και πολλά χρόνια.
Τι κλίμα εισέπραξες με την εμπειρία σου από αυτές τις 2 εκθέσεις, αλλά και εν γένει από τις εκθέσεις που συμμετείχες φέτος;

Γ.Γ.:
Είναι τέσσερις βασικές: ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΊΑ ΡΟΥΜΑΝΊΑ ΣΕΡΒΊΑ.
Πρέπει το Νησι μας να δίνει το παρών ώστε να μεταφέρουμε συνέχεια φρέσκια πληροφορία στους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες που περνάνε από τα τουριστικά περίπτερα για να ενημερωθούν γύρω από το τουριστικό μας προϊόν.
Όμως δεν αρκεί σίγουρα αυτή η μοναχική παρουσίαση που γίνεται επί σειρά ετών από λίγους επαγγελματιες.
Παντελής αποχή του Δήμου μας λόγω ελλείψεως χρημάτων, φοβάμαι και ενδιαφέροντος γενικότερα.
Θα περιμέναμε τουλάχιστον σε επίπεδο σχεδιασμού και οργάνωσης να έχει κάποια προσφορά, είναι πολύ σημαντικό.
Ας ελπίσουμε να τα καταφέρουμε στο μέλλον.

Ι.Β.:
Υπάρχουν κι άλλα σημαντικά θέματα αλλά δεν θέλω να καταχραστώ τον χρόνο σου, πιστεύω κάποια στιγμή να μας δοθεί η ευκαιρία να τα συζητήσουμε, έτσι κι αλλιώς στην Σαμοθράκη τα προβλήματα δεν σταματούν ποτέ…
Ευχαριστώ.

 

- Χορηγούμενη-

Διαβασε και αυτο

- Χορηγούμενη -