Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού και διαμόρφωσης των ακτών της Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού και διαμόρφωσης των ακτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Πρασίνου του Δήμου να εργάζονται αδιαλείπτως, εν όψει μάλιστα της θερινής τουριστικής σεζόν.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε απομάκρυνση προϊόντων, σκουπιδιών και φερτών υλικών στο παραλιακό μέτωπο τόσο της Αλεξανδρούπολης όσο και πολλών οικισμών της, όπως η περιοχή της Μάκρης, της Αγίας Παρασκευής και των Δικέλλων. Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης της παραλιακής της πόλης, καθώς πρόσφατα τοποθετήθηκε κουπαστή που συνοδεύει τη σκάλα προς τους Ναυτοπροσκόπους, ενώ επιδιορθώθηκε και ο παραβιασμένος ξύλινος φράχτης που έφραζε τη μία είσοδο.

Εξάλλου, αξίζει να αναφερθεί ότι τις περασμένες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν εργασίες καλλωπισμού, κοπής χόρτων, αποκατάστασης ζημιών και απομάκρυνσης επικίνδυνων αντικειμένων σε σημεία του αστικού ιστού, στην πλαζ ΕΟΤ, στο κάμπινγκ, στην παραλιακή ζώνη, στα Λουτρά, στο Αετοχώρι και στην Άνθεια.

Η νέα κουπαστή της σκάλας

Να σημειωθεί ότι την παρούσα στιγμή, μόλις επτά εργαζόμενοι «επανδρώνουν» την Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου, εξακολουθώντας να εργάζονται με μειωμένο προσωπικό λόγω των αδειών ειδικών σκοπών και των συνθηκών που προξένησε η πανδημία του covid-19.