Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2025
32.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΣυνεχίζονται οι εργασίες στο καφέ μπαρ στον πεζόδρομο της Ακαδημίας – η...

Συνεχίζονται οι εργασίες στο καφέ μπαρ στον πεζόδρομο της Ακαδημίας – η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει τη λειτουργία του (βίντεο)

Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για το καφέ μπαρ στον πεζόδρομο μπροστά από το σχολείο της «Ακαδημίας», με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης να διαμαρτύρεται για τη λειτουργία του. Ειδικότερα, προ ολίγων ημερών τοποθετήθηκε η σιδερένια βάση που θα «φιλοξενήσει» τα τραπεζοκαθίσματα του μαγαζιού, τα οποία φαίνεται να καταλαμβάνουν το μισό πλάτος του πεζόδρομου.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης, «προφανώς η άδεια δόθηκε απευθείας από τη Δημοτική Αρχή καθώς δε γνωρίζουμε αν συνεδρίασε κάποια επιτροπή. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έφτασε ποτέ κάτι τέτοιο. Μήπως δόθηκε άδεια κατασκευής (μόνιμης απ’ ότι φαίνεται) μέσα στον κοινόχρηστο χώρο; Αυτό δεν είναι παράνομο; Ακόμη και επίκληση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου να έχει γίνει στα πλαίσια “διευκόλυνσης των επιχειρηματιών λόγω κορωνοιού” η απόφαση είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί».

Επί της ουσίας, η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να σταματήσει κάθε εργασία στον πεζόδρομο και να αποδοθεί και πάλι στους δημότες, καλώντας το Σύλλογο Γονέων, το Σύλλογο Δασκάλων και την ευρύτερη γειτονιά του σχολείου να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν το χώρο.

Την ίδια στιγμή, ο κλάδος της εστίασης στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται να «ασφυκτιεί», καθώς τα πρόσφατα πρόστιμα και τα «λουκέτα» σε μαγαζιά εξαιτίας παραβίασης υγειονομικών μέτρων, ώθησαν τα μέλη του Σωματείου Καφέ-Μπαρ-Εστίαση Αλεξανδρούπολης σε συνέλευση για να συζητήσουν την κατάσταση.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη 2025: Ο Τουρισμός σε Σταθερά Ανοδική Πορεία

Στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέτρος Κυριακίδης του Δήμου Αλεξανδρούπολης δείχνουν...

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πλήρη ανακατασκευή της σκεπής του Δημοτικού Σχολείου Πέπλου

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη,...

Τραγωδία στην Εγνατία: 19χρονος σκοτώθηκε με τη μηχανή του τα ξημερώματα

Άλλο ένα θαναφόρο τροχαίο στη χώρα με νεκρό ένα νέο άνθρωπο – η νέα...

Θλίψη στην Καβάλα για τον θάνατο του ηχολήπτη Γιάννη Αρτόπουλου – Πήγαινε για δουλειά στη συναυλία του Αργυρού

Βαθιά θλίψη στην Καβάλα και την ευρύτερη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει προκαλέσει...

Παρόμοια