26.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Συνάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης με τους βουλευτές του Ν. Έβρου

- Χορηγούμενη-

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες :

- Χορηγούμενη-1

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Μ. Τετάρτη μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α. κ.Μιχαηλίδη Χαράλαμπου με τους αξιότιμους Βουλευτές του Ν.Έβρου κ.κ. Δερμετζόπουλο Χρήστο και Δημοσχάκη Αναστάσιο, διαδικτυακά συμμετείχε η κα Γκαρά Αναστασία ενώ παρών ήταν και ο κ.Μιχελής εκπροσωπώντας τον κ.Σταύρο Κελέτση.

Στη συζήτηση συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α.Α. κα Χαμουρατίδου Κυριακή.

Θέμα συζήτησης ήταν η επιτακτική ανάγκη για την στελέχωση με εργατικό δυναμικό των υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Α. καθώς με τις συνταξιοδοτήσεις των υπαλλήλων αποδυναμώνεται η επιχείρηση και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους προβλέπεται να μείνουν 60 εργαζόμενοι ενώ από τον οργανισμό της υπηρεσίας απαιτούνται 280 εργαζόμενοι για να εκτελέσουν τις καθημερινές αρμοδιότητες της Δ.Ε.Υ.Α.Α. η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εκτέθηκαν αναλυτικά, οι προβληματισμοί για την λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Α. και την επάρκειά της σε επιστημονικό αλλά και σε βοηθητικό προσωπικό.

Η περιγραφή της ισχύουσας κατάστασης με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Δ.Ε.Υ.Α.Α. και η μεταφορά της εικόνας στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι ο μοναδικός τρόπος για να διεκδικηθεί μια αντίστοιχη της 3Κ Προκήρυξης του 2018, την οποία η δική μας Δημοτική Αρχή θα εκμεταλλευτεί ώστε να ενδυναμώσουμε την υπηρεσία με όλο το απαραίτητο δυναμικό.
Ανεστάλησαν οι προσλήψεις, δεν ανεστάλησαν όμως ούτε οι συνταξιοδοτήσεις, ούτε οι μετατάξεις, ούτε οι αποσπάσεις, ούτε οι διαθεσιμότητες/αναστολές, ούτε οι παραιτήσεις, ούτε οι θάνατοι, ούτε οι αναπηρίες, ούτε οι ασθένειες.

Το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Α. είναι εξαντλημένο καθώς οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν ασκούν μόνο τις αρμοδιότητες της οργανικής τους θέσης, αλλά με ανάθεση καθηκόντων προσπαθούν να καλύψουν τα κενά ολόκληρου του οργανογράμματος.

Με τις επερχόμενες αποχωρήσεις χάνεται η τεχνογνωσία και η πολύτιμη εμπειρία τω στελεχών της Δ.Ε.Υ.Α.Α. και πρέπει η πολιτεία να αγκαλιάσει το πρόβλημά μας.
Οι υπάλληλοι της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, δεν πληρώνονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, δεν ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση και δεν ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αντιθέτως ρητά εξαιρούνται από αυτόν.

Οι μισθοδοσίες των εργαζομένων δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς καλύπτονται από ιδίους πόρους.

Παράλληλα, συζητήθηκε το επίσης σημαντικό πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης που καλείται να αντιμετωπίσει η Δ.Ε.Υ.Α.Α. με υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και ο αγώνας που δίνεται, καθώς αυτή η αύξηση των εξόδων σε ενέργεια, δεν πρέπει και δεν θα περάσει στους δημότες μας.

Οι παρόντες Βουλευτές αυτοπροσώπως και δια του κ.Μιχελή ο κ.Κελέτσης, δεσμεύτηκαν για την επαναφορά του προβλήματος μας προς συζήτηση και συμφωνήσαμε σύσσωμοι να επισκεφθούμε τον υπουργό κ.Βορίδη.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ