Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
22.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΣυναντήσεις στην Αθήνα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Συναντήσεις στην Αθήνα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του κ. Περιφερειάρχη μετά την επιστολή που έστειλε στον κ. Υπουργό στις 3 Ιουλίου για το θέμα των αποζημιώσεων στους αγρότες της Περιφέρειας που επλήγησαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει καταγραφή από τον ΕΛΓΑ όλων των ζημιών, ακόμα και αυτών που δεν αποζημιώνονται, ως ένα πρώτο βήμα που θα επιτρέψει τη συνολική εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή. Για αυτόν τον λόγο καλούνται όλοι οι αγρότες της Περιφέρειας που έχουν υποστεί ζημιές να τις δηλώσουν.

Ο κ. Μέτιος έθεσε επίσης στον κ. Αποστόλου το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους έξι κτηνιάτρους που έχει προσλάβει η Περιφέρεια στο πλαίσιο του προγράμματος επιτήρησης των τεσσάρων εξωτικών νοσημάτων (αφθώδη πυρετό, οζώδη δερματίτιδα, ευλογιά προβάτων και πανώλη μικρών μηρυκαστικών).

Στη συνάντηση, τέλος, συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της θρησκευτικής σφαγής των ζώων ενόψει της μουσουλμανικής γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Για το ίδιο ζήτημα άλλωστε, την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Κομοτηνή και την Ξάνθη ο Γενικός Διευθυντής Κτηνιατρικής κ. Θωμάς Αλεξανδρόπουλος.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Περιφερειάρχης είχε συνάντηση και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο στη Βουλή. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για την προώθηση των έργων στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

POP UP! Κουλ: Το κρασί της Θράκης… αλλιώς, στον πεζόδρομο του Ταχυδρομείου

Στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης, ο πεζόδρομος του Ταχυδρομείου μεταμορφώθηκε...

Παρόμοια