fbpx
23.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Συναντήσεις Κουτσούμπα με το δήμαρχο Ορεστιάδας, τη διοίκηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και τους αγρότες του Β. Έβρου (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θράκη, στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης.

- Χορηγούμενη-1

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Δ. Κουτσούμπα ξεκίνησε με συνάντηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βασίλη Μαυρίδη, στο Δημαρχείο Ορεστιάδας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, καθώς και ο Κώστας Ζαλουφλής, δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε δηλώσεις (Δείτε βίντεο πάνω).

Στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε μία πολύ χρήσιμη συνάντηση εδώ στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Ορεστιάδας για τα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο, την ευρύτερη περιοχή σε μία κρίσιμη γεωστρατηγική περιοχή, με ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- και τα προβλήματα με τις προσφυγικές ροές. Αλλά μας απασχόλησε και το ζήτημα της πληθυσμιακής κατάρρευσης, να το πω έτσι, της περιοχής εδώ, που έχει να κάνει με τις τεράστιες ελλείψεις, το μη σχεδιασμό της οικονομίας προς όφελος του λαού, των λαϊκών συμφερόντων. Δηλαδή δεν υπάρχουν υποδομές, έχει κλείσει το εργοστάσιο ζάχαρης, δεν υπάρχει βιομηχανική ανάπτυξη στην ουσία”.

Δείτε αναλυτικά:

Δήλωση έκανε και ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Β. Μαυρίδης:

Κατά την είσοδό του στο Δημαρχείο, τον Δημήτρη Κουτσούμπα υποδέχτηκαν εκπαιδευτικοί από τη Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και από τον Σύλλογο Ωρομισθίων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας. Οι εκπαιδευτικοί επέδωσαν στον Δ. Κουτσούμπα υπόμνημα με τα αιτήματά τους, καθώς και επιστολή διαμαρτυρίας για τα σχολεία β’ ευκαιρίας.

Με το Σωματείο Εργαζομένων και τον διοικητή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θράκη, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα. Συγκεκριμένα, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Χρήστο Καπετανίδη, διοικητή του νοσοκομείου, καθώς και με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Ευθυμία Μπουτζίκα και τον αντιπρόεδρο, Κώστα Ναζλή.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επέδωσαν στον Δ. Κουτσούμπα υπόμνημα των αιτημάτων των εργαζομένων, όπου μεταξύ άλλων διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση. Τόνισαν ότι οι ελλείψεις στο νοσοκομείο είναι δραματικές, κάτι που δεν αντιμετωπίστηκε ούτε την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου.

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στο καφενείο «ο Πλάτανος» στη Ν. Βύσσα Ορεστιάδας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και συνολικότερα ο λαός της περιοχής. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν στον Δ. Κουτσούμπα μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τα αιτήματά τους, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, η τιμή του πετρελαίου, το υψηλό κόστος των γεωργικών φαρμάκων, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, τα υψηλά ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, αλλά και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που δίνονται με το σταγονόμετρο, όταν και εφόσον δοθούν. Παράλληλα, επισήμαναν τα μόνιμα προβλήματα που δημιουργούνται από τις πλημμύρες στον Έβρο, ένα πρόβλημα που με μπαλώματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν από το 1957. Επίσης, σημείωσαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη «χεριών» λόγω της ερήμωσης της περιοχής.

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ