fbpx
0.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Συμμετοχή και των δασκάλων στην απεργία της 15ης Οκτωβρίου 2020

- Χορηγούμενη-

Σας καλούμε σε μαζική – δυναμική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το πρωί της ίδιας μέρας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης γιατί:

  • Ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία και τα κενά σε εκπαιδευτικούς δεν έχουν καλυφθεί ακόμα.
  • Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών έχει αφεθεί στην ατομική ευθύνη και την τύχη.
  • Τα περισσότερα σχολεία δεν καλύπτονται με προσωπικό καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της καθημερινής λειτουργίας τους.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων, δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο στο χτύπημα των δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών και

  • Επιμένει να μη δέχεται τις προτάσεις γονιών και εκπαιδευτικών για σπάσιμο τμημάτων όπου υπάρχει δυνατότητα.
  • Επιμένει στη μη διενέργεια μαζικών τεστ για COVID-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ακόμα και στα σχολεία που παρουσιάζεται κρούσμα.
  • Επιμένει στην online αναμετάδοση του μαθήματος.
  • Συνεχίζει το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων με τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών – διευθέτηση του εργασιακού ωραρίου (προς το παρόν) στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με τη θέληση του εργοδότη – απαξίωση του ρόλου των αιρετών των εργαζομένων στο δημόσιο παρεμβαίνοντας ακόμα και στον τρόπο εκλογής τους.

Συνάδελφοι, η κατρακύλα δεν είναι νομοτέλεια. Με τον αγώνα μας μπορούμε να αποτρέψουμε την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και να επιβάλουμε λύσεις προς όφελος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και της εργασίας μας με δικαιώματα.

Σας επισυνάπτουμε (για πληρέστερη ενημέρωση) τις αποφάσεις της ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ με τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών και των Δ.Υ.

 Θέμα 2ο: Ταυτόχρονη σύγχρονη διδασκαλία

    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

     Το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να εφαρμόσει την ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθεί να επιλύσει.

    Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να πραγματοποιήσουν την διδασκαλία στην αίθουσα του σχολείου σε «live» μετάδοση εκτός αυτού. Αυτή η «καινοτομία», ενώ επενδύεται με το λογικοφανές επιχείρημα της ισότιμης συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία δημιουργεί αγκυλωτικές καταστάσεις στο εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στην σχολική αίθουσα.  

  Ως εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι:

  • Η ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση δεν μπορεί να αποτελεί τη δικαιολογία στην αλλοίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, λειτουργώντας σε βάρος των μαθητών, των εκπαιδευτικών, της ίδιας της ποιότητας της διδασκαλίας και της δημοκρατικής της έκφρασης στην τάξη.
  •  Αλλά ούτε να αποτελέσει και τον δούρειο ίππο για να αλώσει τον θεσμό της διδασκαλίας στις αίθουσες, όπως αυτή προσφέρεται με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στον αναντικατάστατο χώρο του σχολείου.
  • Η διδακτική διαδικασία δεν μπορεί να γίνει reality και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν και να συντάξουν πρακτικό για τη μη συμμετοχή στην απαράδεκτη αυτή μορφή «μαθήματος». (Επισυνάπτουμε σχέδιο πρακτικού της ΔΟΕ).

   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

TOY ΣΥΛΛΟΓΟY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ζωή Κάλτσου  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     Σερμπέζης Δημήτριος  

****

Στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας.

Δε προχωρούν σε σπάσιμο των τμημάτων ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχουν κενές αίθουσες ή ακόμα και σχολεία τα οποία έχουν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι και υπάρχουν ακόμα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Επιπλέον η κυβέρνηση επιμένει να μη στελεχώνει τις σχολικές μονάδες με μόνιμο, επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Οι ασαφείς οδηγίες σε περίπτωση κρούσματος, η απουσία μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, το νέο «κοσκίνισμα» για το ποιοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία της εκπαιδευτική κοινότητας.

Συνεχίζει να προκαλεί με την εμμονή της στην online αναμετάδοση του μαθήματος τη στιγμή που η πρακτική αυτή έχει καταδικαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Την ίδια στιγμή που δεν ικανοποιεί κανένα δίκαιο αίτημα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, προχώρησε σε ένα κρεσέντο καταστολής και βίας στη μαθητική κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 9/10. Αντί να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών, έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν 15χρονα παιδιά που ζητούσαν  μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.

Δεν πάει άλλο! Έχουμε χρέος να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας, να υπερασπιστούμε την υγεία και τη μόρφωση!

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, το ΔΣ της ΔΟΕ, ομόφωνα, προχωρά  στην κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Απαιτούμε άμεσα:

•   Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!

•   Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.

•   Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

•   Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο