Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026
6.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΣύλληψη 38χρονου στην Καβάλα για παράνομη αλιεία αχινών – Κατασχέθηκαν πάνω από...

Σύλληψη 38χρονου στην Καβάλα για παράνομη αλιεία αχινών – Κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 τεμάχια

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, προχώρησαν στελέχη του Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας για παράνομη αλιεία αχινών, κατά παράβαση της ισχύουσας αλιευτικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, ο 38χρονος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πύργου, στην Καβάλα, να έχει αλιεύσει χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες σημαντική ποσότητα αχινών του είδους Paracentrotus lividus. Στη συνέχεια, φόρτωσε τα αλιεύματα σε Ι.Χ. επιβατικό όχημα.

Κατά τον έλεγχο, οι λιμενικές αρχές εντόπισαν δύο πλαστικά τελάρα και δύο διχτυωτούς σάκους που περιείχαν συνολικά 1.097 τεμάχια αχινών, συνολικού καθαρού βάρους 59 κιλών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, οι αχινοί ήταν μικρότεροι από το επιτρεπόμενο μέγεθος και η ποσότητα υπερέβαινε το νόμιμο όριο αλίευσης.

Ο 38χρονος συνελήφθη για παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 65/2014, που αφορά τα ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία του συγκεκριμένου είδους, σε συνδυασμό με τον Αλιευτικό Κώδικα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σύνολο της ποσότητας των αχινών, η οποία στη συνέχεια ποντίστηκε στη θάλασσα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Κλειστός ο δρόμος προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού λόγω χιονόπτωσης και παγετού

Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, εξαιτίας των έντονων...

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κοσμίδης – Εμβληματική μορφή του ποδοσφαίρου της Νέας Χηλής

Σε ηλικία 76 ετών απεβίωσε ο Γιάννης Κοσμίδης, μια εμβληματική προσωπικότητα για την τοπική...

Δράμα: Κλείνει προσωρινά η γέφυρα κάτω από το Πανόραμα, πίσω από τη ΝΕΟΓΑΛ

Σε προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχωρούν οι αρμόδιες αρχές στη Δράμα,...

Φέρες: Πλήθος κόσμου στην καρναβαλική παρέλαση – Το έθιμο της καμήλας και η συναυλία του Γιώργου Λιβάνη ξεσήκωσαν την πόλη

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο παλμό πραγματοποιήθηκε η καρναβαλική παρέλαση στις Φέρες, με πλήθος...

Παρόμοια