fbpx
9.9 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα στην Αλεξανδρούπολη κατά του νέου εκπαιδευτικού νομοσχεδίου

- Χορηγούμενη-

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων- Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Φερών, Σουφλίου «η Ενότητα»  καταγγέλλουμε το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και καλούμε τα μέλη του σωματείου να συμμετέχουν μαζικά στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 13 Μάη στις 11πμ  μπροστά στο δημαρχείο, με όλα τα μέσα προστασίας.

Αντί να θεσπίσουν ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών των παιδιών μας, υποχρεωτικά 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν, που θα παρέχει ολόπλευρη επιστημονική μόρφωση σε σύγχρονες υποδομές και με το κατάλληλο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό μόνιμο και σταθερό σε κάθε σχολείο, αντ’ αυτού το νέο νομοσχέδιο φέρνει ένα σχολείο:

 • Με περισσότερα παιδιά ανά τάξη.
 • Με διδασκαλία της «επιχειρηματικότητας» στο Δημοτικό!
 • Με την «Τράπεζα Θεμάτων» και το «Λύκειο – εξεταστική αρένα» να διασφαλίζει την ανισότιμη εξέταση των μαθητών σε ύλη που (και με ευθύνη του Υπουργείου) μπορεί να μην έχουν διδαχθεί.
 • Με την εσωτερική και εξωτερική «αξιολόγηση» να διαμορφώνει ένα αυτόνομο σχολείο προωθώντας την ανισοτιμία στην γνώση, την ελάφρυνση της κρατικής χρηματοδότησης και την κατηγοριοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολείων.
 • Με αδιαφορία για την παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, αφού κατά προτεραιότητα θα καλύπτονται οι θέσεις μόνο στα Ειδικά Σχολεία.
 • Με ηλικιακό όριο τα 17 χρόνια για την εγγραφή σε ΕΠΑΛ,  που ουσιαστικά σπρώχνει χιλιάδες παιδιά σε ιδιωτικά ΙΕΚ.
 • Με διδασκαλία Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, ενώ τα παιδιά μας δεν έχουν κατακτήσει ακόμα την χρήση της μητρικής τους γλώσσας αλλά και ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και μια τροπολογία «big brother» όπου με άκρως αντιεκπαιδευτικό και επικίνδυνο τρόπο προωθείται η ταυτόχρονη δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα από ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη. Να μην εφαρμοστεί!

Ως εργαζόμενοι και γονείς ανησυχούμε μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων τώρα αλλά και από τον Σεπτέμβρη. Άμεσα πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Πρώτο ζήτημα να αναδειχθεί η καθαριότητα στα σχολεία και αυτό απαιτεί την μονιμοποίηση των καθαριστριών/στων έτσι ώστε να έχουν πλήρη ωράριο και να καλύπτουν, καθ’ όλη τη διάρκεια που το σχολείο είναι ανοικτό αλλά και στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις αυξημένες ανάγκες.

Τέλος, δεν θεωρούμε περασμένα ξεχασμένα τα χρήματα που έχουν δώσει οι λαϊκές οικογένειες για τις σχολικές εκδρομές που δεν πραγματοποιήθηκαν και απαιτούμε να επιστραφούν σε όλους.

 • Να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση.
 • Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους που να παρέχει ολοκληρωμένη μόρφωση. Όχι στο σχολείο εξεταστικό κέντρο.
 • Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία «big brother»
 • Διεκδικούμε μέτρα πρόληψης και υγιεινής στα σχολικά κτίρια.
 • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών, που τώρα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η παρουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.
 • Επιστροφή των χρημάτων από τις ακυρωμένες σχολικές εκδρομές.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους εργαζόμενους και γονείς στην κινητοποίηση των σωματείων των εκπαιδευτικών και της ένωσης γονέων

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΗ

11ΠΜ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο