Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
20.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισαν τα εργατικά σωματεία της...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισαν τα εργατικά σωματεία της Αλεξανδρούπολης

Σε σύσκεψη εργατικών  σωματίων, συλλόγων  και άλλων μαζικών φορέων  που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 15/9  με θέμα  «ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» αποφασίστηκε  η πραγματοποίηση  απεργιακής συγκέντρωσης την Πέμπτη  21/9, μέρα ψήφισης του νέου νομοσχεδίου- εκτρώματος που φέρνει η κυβέρνηση, στις  10:30 μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

Τόσο εισηγητικά από το Χρηστό Παπαδαμάκη, γραμματέα του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων –εμποροϋπαλλήλων  ΄΄ Η ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄   όσο και από τις παρεμβάσεις των  εκπρόσωπων των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα  δόθηκε το στίγμα των όσων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο και τονίστηκε η ανάγκη το κάθε σωματείο στις λίγες μέρες που απομένουν  να οργανώσει με ταχύτητα την μάχη της ενημέρωσης για τη συμμετοχή  στην απεργία.

Για άλλη μια φορά αναδείχτηκε η στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου καθώς δε ανταποκρίθηκε (έχει αναβάλλει ήδη δυο προγραμματισμένες συνεδριάσεις ) στο αίτημα των εκπρόσωπων της ΔΑΣ για έκτακτη συνεδρίαση για απόφαση  προκήρυξης απεργίας, όπως έχουν κάνει άλλα εργατικά κέντρα της χώρας.

Στην πλούσια  συζήτηση  εκτιμήθηκε η πετυχημένη παρέμβαση των σωματείων και των άλλων  μαζικών φορέων που αφορούν τις διεκδικήσεις των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές και τα άμεσα μέτρα προστασίας που έχει ανάγκη ο λαός  όπως τα αντιπλημμυρικά και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα.

Τέλος προγραμματίστηκε η παράδοση ζωοτρόφων σε κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα σίτισης των κοπαδιών τους  ενώ  τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει η αποστολή των ειδών που συγκεντρώθηκαν για τη Θεσσαλία,  με μεγάλη ανταπόκριση  του κόσμου.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το...

Θράκη: Κυνηγός πυροβόλησε υπεύθυνο θήρας σε επιχείρηση για αγριογούρουνα

Ένα σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2025 στην...

Τραγωδία στη Ροδόπη: Κατέληξε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτή λέμβο στον Ίμερο

Τραγωδίοα στον Ίμερο Ροδόπης όπου ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών έχασε τη ζωή του...

Θεσμική αναγνώριση των Αλεβιτών της Θράκης – Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στις εορταστικές εκδηλώσεις (βίντεο)

Αλεβίτες – Μπεκτατσήδες, μια θρησκευτική κοινότητα, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια διεκδικεί την...

Παρόμοια