Συγχαρητήρια της Διοίκησης του ΠΓΝΑ στην κλινική ΩΡΛ (video)

Τον Απρίλιο του 2016 , η ΩΡΛ κλινική του ΠΓΝΕ αντιμετώπισε μία κρίση καθώς, ένας πανεπιστημιακός ΩΡΛ έλαβε 5ετή νόμιμη άδεια άνευ αποδοχών, και λίγο αργότερα απομακρύνθηκε από το νοσοκομείο 1 γιατρός ΩΡΛ που συνελήφθη για φακελάκι.

Τότε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς είχε μείνει με μόνο 2 γιατρούς της συγκεκριμένης ειδικότητας, πήρε την απόφαση να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της ΩΡΛ του ΕΣΥ. Χάρις όμως στην άριστη συνεργασία του Δ/ντή της Κλινικής, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Κατωτομιχελάκη με τη Διοίκηση και τους γιατρούς του ΕΣΥ, κατορθώθηκε κάτι το οποίο φαινόταν πάρα πολύ δύσκολο, η ομαλή δηλαδή λειτουργία της κλινικής, εξηγεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Αδαμίδης.

Πλέον, η ΩΡΛ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχει 1 πανεπιστημιακό, 2 επιμελητές Β΄, 1 πανεπιστημιακό υπότροφο και 1 στρατιωτικό ΩΡΛ , ο τελευταίος μόνο για εφημερίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με την περίοδο 2012-2015 υπήρξε αύξηση νοσηλευομένων κατά 18%, αύξηση χειρουργείων κατά 13%, αύξηση σοβαρών επεμβάσεων κατά 80%, λειτουργία τακτικού εξωτερικού ιατρείου 3 φορές εβδομαδιαίως.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η αγορά μέσω ΕΣΠΑ συστήματος πλοήγησης για ενδοσκοπικές επεμβάσεις που αναβαθμίζει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες, πρόσθεσε ο Διοικητής, υπογραμμίζοντας πως το πετυχημένο έργο της ΩΡΛ αποδεικνύει ότι η συνεργασία Πανεπιστημίου – ΕΣΥ – Διοίκησης φέρνει καρπούς.