Στον “αέρα” η εκλογή της νέας δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν τελικά για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης, αφού ο Ευάγγελος Λαμπάκης κατέθεσε προσφυγή έναντι του Γιάννη Ζαμπούκη, όπου αναφέρει ότι υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο νεοεκλεγέν δήμαρχος δεν είχε παραιτηθεί από πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, όπως θα έπρεπε πριν από 18 μήνες.

Η προσφυγή περιλαμβάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης, έναντι της απόφασης της ανακήρυξης των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών όπου δήμαρχος ανακηρύχθηκε ο Γιάννης Ζαμπούκης.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί άμεσα και η απόφαση να βγει σίγουρα πριν από την 1η Σεπτεμβρίου όπου θα πρέπει να αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή.
Σε περίπτωση που δικαιωθεί ο Ευάγγελος Λαμπάκης, θα ακυρωθεί η εκλογή του Γιάννη Ζαμπούκη και της παράταξής του, ωστόσο δεν θα ξαναγίνουν εκλογές στην Αλεξανδρούπολη.Ο νόμος προβλέπει την εκλογή του νέου δημάρχου από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που έχουν εκλεγεί.

Χορηγούμενη

Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Παναγιώτης Ζυγούρης για το θέμα της προσφυγής Β. Λαμπάκη κατά του Γ. Ζαμπούκη μίλησε στη Δέλτα Τηλεόραση Θράκης και εξήγησε πως είναι ένα νομικό ζήτημα και όντως υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας. Ωστόσο η απόφαση θα είναι του δικαστηρίου.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε: