Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΣτοίχημα εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Φαβορί, αποδόσεις και προγνωστικά

Στοίχημα εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Φαβορί, αποδόσεις και προγνωστικά

Ποιες είναι αποδόσεις όσον αφορά τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και τι λένε τα προγνωστικά για τον επόμενο Πρόεδρο;

Οι εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν σήμερα, με τους πέντε υποψηφίους (Αχτσιόγλου, Κασσελάκης, Τσακαλώτος, Παππάς και Τζουμάκας) να διαβάζουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μηνύματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκε την Πέμπτη (14/9) στο κεντρικό δελίο ειδήσεων του MEGA.

Διαβάστε επιίσης: Αναλυτική αξιολόγηση του Stoiximan Casino Live

H Έφη Αχτσιόγλου έχει θετικές γνώμες σε όλες τις κατηγορίες καθώς προηγείται με 48% στο γενικό κοινό, έχοντας 72% αποδοχή στους ψηφοφόρους του κόμματος και 66% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν. Ο Στέφανος Κασσελάκης αν και δεν έχει πολύ μεγάλη θετική απήχηση στην κοινωνία (29%), έχει όμως σχηματίσει θετική εικόνα στους ψηφοφόρους του κόμματος (58%) καθώς και σε εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν (62%).

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει 35% στο γενικό κοινό, 53% στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και 48% σε εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν. Δίχως μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία (αλλά με εσωκομματικό κύρος) ο Νίκος Παππάς και πιο χαμηλά κυμαίνεται ο Στέφανος Τζουμάκας.

Στο ερώτημα «Ποιον θα θέλατε για πρόεδρο του κόμματος;» στο σύνολο του δείγματος (περιλαμβάνοντας και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων), η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται με 35%, έναντι 19% του Στέφανου Κασσελάκη. Όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν πηγαίνουμε μόνο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, με την κα Αχτσιόγλου να προηγείται και πάλι, αλλά με μικρότερη διαφορά έναντι του κου Κασσελάκη. Ο τελευταίος μάλιστα κάνει την ανατροπή όταν πάμε σε αυτούς που πρόκειται να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Foxbet.gr

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Παρόμοια