Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικές αρχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχώρησαν στη σύλληψη δέκα ατόμων κατά το διάστημα 24–30 Οκτωβρίου 2025.
Από τους συλληφθέντες, πέντε είναι ημεδαποί και πέντε αλλοδαποί, ενώ σχηματίστηκαν οκτώ ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, κατά τους ελέγχους:
- Στην Ορεστιάδα συνελήφθη ένας αλλοδαπός,
- Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου συνελήφθη ένας αλλοδαπός,
- Στην Ξάνθη συνελήφθη ένας ημεδαπός,
- Σε περιοχές της Καβάλας συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί,
- Σε οικισμό της Ροδόπης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί.
Κατά τις συλλήψεις κατασχέθηκαν συνολικά:
- 35,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
- 21,9 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
- 3,3 γραμμάρια ηρωίνης,
- 1 τσιγάρο κάνναβης,
- καθώς και μία σιδερογροθιά, που βρέθηκε στην οικία ενός αλλοδαπού συλληφθέντα, ο οποίος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Τις υποθέσεις χειρίστηκαν οι Υποδιευθύνσεις Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τα Τμήματα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης και Καβάλας και το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου, ενώ οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές εντάσσονται σε στοχευμένα προγράμματα καταπολέμησης των ναρκωτικών, με στόχο την προστασία της δημόσιας ασφάλειας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 
                                    

















