Εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) για 5η συνεχόμενη χρονιά, με σκοπό την ανάδειξη της αποσιωπημένης και άγνωστης πτυχής της ιστορίας των προγόνων μας, που πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τους συλλόγους – μέλη της και με την υποστήριξη των τοπικών θεσμικών αρχών, ως απόδοση ελαχίστου φόρου τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού, με απώτερο στόχο την επίσημη θεσμοθέτηση και αναγνώριση από την πολιτεία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 Απριλίου με Επετειακή εκδήλωση μνημοσύνης και ιστορικής γνώσης για τα πάθη των Ελλήνων της Θράκης,  σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Ιστορικής Μνήμης και Μουσικής Παράδοσης «Φωνές της Θράκης», ομιλία του αντιστράτηγου Ε.Α. και επίτιμου διοικητή  του Δ΄ Σώματος Στρατού Αθανάσιου Γαλάνη, με θέμα «Η Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού. , ενώ θα ακολουθήσουν τραγούδια από την Έγχορδη Μικτή Χορωδία «Φωνές της Θράκης».

Ακολούθως, την 7η Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και το Σουφλί, με τη συμμετοχή 80 και πλέον Πολιτιστικών Συλλόγων.

Χορηγούμενη

Η ημέρα μνήμης πραγματοποιείται υπό την επίσημη υποστήριξη των: Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Ορεστιάδας, Π.Α.Μ.Θ. | Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.