Στις 30 Ιουνίου παραδίδεται η Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης (video)

Δημοτική Πινακοθήκη θα έχει μέσα στους επόμενους μήνες, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Η πινακοθήκη θα στεγάζεται στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος ήταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη η οποία πλέον έχει μεταφερθεί στο κτίριο του Καπνομάγαζου.

Το κτίριο βρίσκεται στην καρδιά σχεδόν του κέντρου της Αλεξανδρούπολης, και έτσι θα είναι εύκολα  προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες,  οι οποίοι θα θέλουν να επισκεφτούν μία έκθεση ζωγραφικής, ή να παρακολουθήσουν μία εκδήλωση. «Θα είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, ένα υποδειγματικό και εμβληματικό κτίριο, η ανακαίνιση του οποίου θα κοστίσει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, εκ των οποίων οι 170 χιλιάδες είναι δωρεά του ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Ευάγγελος Λαμπάκης.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, το κτίριο θα έχει νέα στέγη, θα προστεθεί εσωτερικό πατάρι,  ασανσέρ, ράμπα ΑμεΑ στην είσοδο αλλά και στα  WC ΑμεΑ, ανακαινισμένα συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού ειδικό φωτισμό για τα έργα τέχνησ και πολλά άλλα. Από τη μεριά της η Ελβίρα Ταταρίδη, Πρόεδρος του Θρακικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού    εξέφρασε την πεποίθηση της ότι η Δημοτική Πινακοθήκη, θα αποτελέσει ένα ζωντανό χώρο πολιτισμού για όλους τους Θρακιώτες, κυρίως για τους νέους, τα παιδιά της περιοχής.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί από τον ανάδοχο στα τέλη του Ιουνίου, και θα είναι έτοιμο, μετά απο 15 μέρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.