fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ η επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜ-Θ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

- Χορηγούμενη-

Την επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜ-Θ προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία εκφράζουν οργή και απογοήτευση για το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες τους το Πάσχα κατά τη διαδικασία αγοραπωλησίας των αμνοεριφίων, κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Γκαρά Αναστασία, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Χαρίτου Δημήτρης.

Οι Κτηνοτρόφοι Σύλλογοι κάνουν λόγο για έλλειψη προστασίας της κτηνοτροφικής παραγωγής της πατρίδας μας και των καταναλωτών, με την επανάληψη του γνωστού «παιχνιδιού» της τεχνητής επάρκειας της αγοράς μέσω των εισαγωγών από βαλκανικές χώρες.

Κατηγορούν ευθέως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πως δεν αντέδρασε στη λαίλαπα των «μπλε σφραγίδων», ενώ βάλλουν και κατά του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον πως δεν προστάτεψε και δεν υπερασπίστηκε, ως όφειλε, την κτηνοτροφική παραγωγή.

Παράλληλα, ζητούν και διατυπώνουν συγκεκριμένα αιτήματα και για την άμεση επιβίωση των κτηνοτρόφων της περιοχής όπως:

  • άμεση αγορά των αδιάθετων αμνοεριφίων εντός του πρώτου δεκαήμερου του Μαΐου
  • ενίσχυση των κτηνοτρόφων που πούλησαν σε χαμηλές τιμές
  • δημοσιοποίηση των στοιχείων εισαγωγών και εξαγωγών των αμνοεριφίων για το φετινό δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου σε σχέση με το περσινό (2021)
  • παραίτηση ή απόλυση όσων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων εμπλέκονται στην απόφαση σήμανσης με μπλε σφραγίδα στα αμνοερίφια  που προέρχονται από χώρες της ΕΕ και σφάζονται άμεσα στην Ελλάδα.

Τέλος, χαρακτηρίζουν παρεμβάσεις όπως το φιλοδώρημα του 2% επί του τζίρου του 2021, ως αστείες που το μόνο που κάνουν είναι να εκθέτουν την κυβέρνηση, καθώς δεν ικανοποιούν κανένα, ούτε και γίνονται αποδεκτές.

Αναλυτικά η αναφορά έχει ως εξής:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Επιστολή κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ για τις ανεύθυνες και καταστροφικές πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην ελληνική παραγωγή αμνοεριφίων

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, καταθέτουν ως αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το δημοσίευμα της εφημερίδας Χρονικά της Δράμας (9-5-2022), με τίτλο

««Καταστροφικές πολιτικές παρεμβάσεις, ανευθυνότητα και συνέπειες, για την ελληνική παραγωγή αμνοεριφίων». Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύει επιστολή των κτηνοτροφικών συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προς τον πρωθυπουργό στο οποίο τονίζεται χαρακτηριστικά: «Οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης νιώθουμε οργή και απογοήτευση, για το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες όλων μας, γι’ ακόμα μια φορά την περίοδο του Πάσχα, κατά τη διαδικασία αγοραπωλησίας των αμνοεριφίων. Η τέλεια συνεργασία των εντεταλμένων της ελληνικής πολιτείας υπουργείων και φορέων ελέγχου, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προστατεύουν την κτηνοτροφική παραγωγή της πατρίδας μας και τους καταναλωτές, με πρόθυμους μεσάζοντες και εμπόρους, που αντί να προωθήσουν την ελληνική παραγωγή αμνοεριφίων, έπαιξαν το γνωστό παιχνίδι της τεχνητής επάρκειας της αγοράς, μέσω των εισαγωγών από βαλκανικές χώρες, είχαν το τέλειο αποτέλεσμα».

«Δεν γνωρίζουμε κι ελπίζουμε να μην υπάρχει συμμετοχή του υπουργού ΑΑΤ κ. Γεωργαντά σε όλο αυτό το θεατρικό σκηνικό που στήθηκε το φετινό Πάσχα. Το μόνο όμως σίγουρο είναι ότι δεν είδαμε την αντίδραση του, απέναντι στη λαίλαπα των μπλε σφραγίδων και στον καταστροφικό επικοινωνιακό οίστρο του υπουργού ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και των κεντρικών μέσων ενημέρωσης. Δεν προστάτεψε και δεν υπερασπίστηκε ως όφειλε, την κτηνοτροφική παραγωγή», σημειώνεται στην επιστολή.

Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι υπογραμμίζουν με έμφαση ότι «αστείες παρεμβάσεις, όπως το φιλοδώρημα του 2% επί του τζίρου του 2021 σας εκθέτουν, δεν ικανοποιούν κανένα και δε γίνονται αποδεκτές και ζητούν μεταξύ άλλων: Άμεση αγορά των αδιάθετων αμνοεριφίων εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου, ενίσχυση των κτηνοτρόφων που πώλησαν σε χαμηλές τιμές, δημοσιοποίηση των στοιχείων εισαγωγών και εξαγωγών αμνοεριφίων, για το φετινό δίμηνο Μάρτιο και Απρίλιο σε σχέση με αντίστοιχο δίμηνο του 2021, παραίτηση ή απόλυση όσων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων εμπλέκονται στην απόφαση σήμανσης με μπλε σφραγίδα, στα αμνοερίφια που προέρχονται από χώρες της ΕΕ και σφάζονται άμεσα στην Ελλάδα.

Επισυνάπτουμε το σχετικό δημοσίευμα με την επιστολή των κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες σχετικά με τα αναφερόμενα αιτήματα στην επιστολή καθώς και την άμεση ενημέρωσή μας

Αθήνα, 9 Μαΐου 2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Ξανθόπουλος Θεόφιλος Γκαρά Αναστασία

Ελευθεριάδου Τάνια Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Χαρίτου Δημήτρης

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο