31.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Σταύρος Κελέτσης: «Στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου το λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη» (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

«Έχουμε πραγματικά τις ισχυρές εκείνες ενδείξεις, ώστε να εισηγηθούμε ως επιτροπή την έγκριση της δίωξης του κ. Παπαγγελόπουλου ώστε να πάει η υπόθεση αυτή στη δικαιοσύνη». Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση και ψήφιση για την παραπομπή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης.

- Χορηγούμενη-1

  Στην ομιλία του ο Βουλευτής Έβρου έκανε λόγο για τη λειτουργία ενός συστήματος, όπου στην κορυφή της πυραμίδας του βρισκόταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, και παρακάτω δημοσιογράφοι αλλά δυστυχώς και πρόθυμοι εισαγγελείς, που στοχοποιούσε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως έγινε με την υπόθεση NOVARTIS. «Δυστυχώς στην περίπτωση Παπαγγελόπουλου, καταπατήθηκε κάθε έννοια Κράτους Δικαίου, Διάκρισης των Εξουσιών και Ανεξαρτησίας της Διακιοσύνης».

  «Εμείς σήμερα ως Κοινοβούλιο οφείλουμε να λειτουργήσουμε ως θεματοφύλακας του κύρους των θεσμών, του Συντάγματος, της δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου, του πολιτικού συστήματος, αλλά και του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος», κατέληξε ο Βουλευτής Έβρου.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΕΛΕΤΣΗ

Όταν τα πράγματα ζορίζουν, κύριοι συνάδελφοι, στο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θυμόμαστε τους εθνικούς λόγους, τότε επικαλούμαστε την εθνική ενότητα. Ποιοι επικαλούνται την εθνική ενότητα; Αυτοί που έστησαν έναν ολόκληρο μηχανισμό προκειμένου να εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αυτοί σήμερα εδώ επικαλέστηκαν την εθνική ενότητα. Ποιοι επικαλέστηκαν την εθνική ενότητα; Αυτοί που έστησαν έναν ολόκληρο μηχανισμό για να κουκουλώσουν όλες εκείνες τις αστοχίες στο χειρισμό που έκαναν στο Μάτι και που κόστισε εκατοντάδες ζωές στην ελληνική κοινωνία.

Αυτοί σήμερα έρχονται εδώ και επικαλούνται την εθνική ενότητα και μας λένε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η συζήτηση σήμερα εδώ. Δεν θα έπρεπε να συζητάμε για την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων, αλλά έπρεπε να είμαστε επικεντρωμένοι στα εθνικά θέματα, όταν την ίδια ώρα γνωρίζουν ότι αυτή η συζήτηση -γιατί μπορώ να πω ότι είναι τουλάχιστον λαϊκίστικο αυτό ως επιχείρημα- έχει προσδιοριστεί εδώ και καιρό για να γίνει σήμερα χωρίς να έχουν προκύψει θέματα.

Επίσης, αυτή η συζήτηση αφορά αποκλειστικά το Κοινοβούλιο και όχι την Κυβέρνηση. Γι’ αυτό βλέπετε ότι η Κυβέρνηση, η οποία σέβεται απόλυτα την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, σήμερα είναι απούσα. Εδώ είμαστε όλοι ως Βουλευτές.

Εμείς λοιπόν σεβόμαστε τους θεσμούς, σεβόμαστε τις συνταγματικές αρχές, μία εκ των οποίων είναι η αρχή της διάκρισης των εξουσιών και βάσει αυτής της αρχής η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Όλα τα παραπάνω καταπατήθηκαν βάναυσα στην περίπτωση υπουργίας Παπαγγελόπουλου, ο οποίος ήρθε σήμερα εδώ και κατηγόρησε μάλιστα τον εισηγητή της Πλειοψηφίας, τον κ. Πλεύρη για τη δυνατότητα ενόρασης, λέει, που είχε κατά τη διάρκεια της Επιτροπής. Βέβαια η ενόραση αυτή και αυτή η δυνατότητα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ικανότητα του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος είχε προβλέψει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ότι εδώ μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, κάτι το οποίο βέβαια στην πορεία κατέρρευσε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αδιάσειστα είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από την παρέλαση και τις καταθέσεις των μαρτύρων ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής. Φάνηκε καθαρά ότι λειτουργούσε ένα σύστημα που χειραγωγείτο, ελεγχόταν και κατευθυνόταν. Στην κορυφή της πυραμίδας ο κ. Παπαγγελόπουλος. Συνεργάτες του; Δημοσιογράφοι και δυστυχώς και δικαστικοί λειτουργοί, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δέχονταν να συνεργαστούν και να εκτελέσουν εντολές. Όσοι δεν δέχονταν, εξοντώνονταν, ωθούνταν σε παραίτηση.

Στοχοποιούνταν πολιτικά πρόσωπα, πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά ακόμη και φυσικά πρόσωπα, ακόμη και η σύζυγος του πρώην αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, πρώτα με δημοσιεύματα συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης. Αυτά αργότερα -αμέσως μετά- διαβιβάζονταν αρμοδίως, ώστε να κινηθεί η διαδικασία της δικαστικής δίωξης σε συνεργαζόμενους δικαστικούς λειτουργούς.

Επαναλαμβάνω, όσοι δεν συνεργάζονταν, πιέζονταν. Επιχειρείτο η τρομοκράτησή τους με διάφορους τρόπους. Υφίσταντο τέτοιες πιέσεις που τελικά ωθούνταν σε παραίτηση. Χαρακτηριστική η περίπτωση της κ. Ράικου η οποία καταθέτει: «Λίγες μέρες αργότερα μου τηλεφώνησε και πάλι ο προαναφερόμενος αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης», δηλαδή ο κ. Παπαγγελόπουλος, «τη φωνή του οποίου αναγνωρίζω, λέγοντάς μου με επιτακτικό ύφος “ακόμη δεν έστειλες τη δικογραφία NOVARTIS στη Βουλή;”. Του απάντησα, “Κύριε Υπουργέ, εγώ χωρίς στοιχεία δεν διώκω κανέναν”. Τότε αυτός μου είπε με θυμό “έχεις και παραέχεις και για τα παρακάτω θα φροντίσουν άλλοι”.

Όταν, δε, του είπα ότι «δεν είμαι αυτής της σχολής», μου απάντησε: «Κάτσε τότε να δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου». Πριν προλάβω να πω τίποτα, διακόπηκε η σύνδεση». Αυτά καταθέτει η κυρία Ράικου.

Δεν είναι, όμως, μόνο η κυρία Ράικου, είναι και ο κ. Αγγελής, ο κ. Αθανασίου, η  κυρία Τσατάνη, η κυρία Κυβέλου, όλοι εισαγγελικοί λειτουργοί, που κατέθεσαν και στα πλαίσια της επιτροπής και κατήγγειλαν τη συγκεκριμένη μεθοδολογία ενώπιόν της.

Με όλα αυτά τα στοιχεία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και άλλα πολλά, στα οποία, φυσικά, δεν μπορώ αυτήν την ώρα να αναφερθώ, νομίζω πως στοιχειοθετείται απόλυτα και έχουμε πραγματικά τις ισχυρές εκείνες ενδείξεις, ώστε να προχωρήσει η δίωξη, ώστε να εισηγηθούμε ως επιτροπή την έγκριση της δίωξης του κ. Παπαγγελόπουλου και να πάει η υπόθεση αυτή στη δικαιοσύνη.

Εμείς σήμερα ως Κοινοβούλιο οφείλουμε να λειτουργήσουμε απλά ως θεματοφύλακας του κύρους των θεσμών, του Συντάγματος, της δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου, του πολιτικού συστήματος, αλλά και του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Σας ευχαριστώ.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ