Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
19.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικηΗ Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε το Τέμενος Αλεξανδρούπολης

Η Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε το Τέμενος Αλεξανδρούπολης

Το Τέμενος Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην πόλη για το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Την κ. Ζαχαράκη υποδέχτηκαν ο Τοποτηρητής Μουφτής Διδυμοτείχου, Μπιλάλ Καραχαλήλ, και ο Πρόεδρος της Βακουφικής Επιτροπής του Τεμένους, Μοαμέρ (Μουαμμέρ) Χατζηκερίμογλου, οι οποίοι την ξενάγησαν στους χώρους του Τεμένους και του μειονοτικού σχολείου που λειτουργεί εκεί.

Η Υπουργός ενημερώθηκε για την ιστορία και τη λειτουργία του Τεμένους, καθώς και για το έργο που επιτελείται από τη Βακουφική Επιτροπή, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ρόλο των βακουφικών ιδρυμάτων στην τοπική κοινωνία.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Χατζηκερίμογλου χαρακτήρισε την επίσκεψη «μια ξεχωριστή μέρα», τονίζοντας ότι η παρουσία της Υπουργού ήταν «όμορφη και ουσιαστική», καθώς άκουσε με προσοχή, έδειξε ενδιαφέρον για τη σημασία των Βακουφίων και αναγνώρισε τον ρόλο τους στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης.

«Ειλικρινά ευχαριστούμε την Υπουργό κυρία Σοφία Ζαχαράκη για την παρουσία της, την ευαισθησία και τον σεβασμό που έχει δείξει για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Αλεξανδρούπολη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βακουφικής Επιτροπής.

Η κ. Ζαχαράκη, εκτός από την επίσκεψή της στο Τέμενος, είχε επίσης συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, ενώ χθες το απόγευμα συμμετείχε ως ομιλήτρια στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διδυμότειχο: Ένας νεκρός από σύγκρουση φορτηγού με Ι.Χ.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 5.30 περίπου στον κόμβο Θυρέας επι του κάθετου οδικού...

Ο Εβρίτης πιλότος F-16 Δημήτρης Γκρορίδης πέταξε στον ουρανό της Αλεξανδρούπολης – «Ήταν ξεχωριστό, περηφάνεια για τον τόπο μου»

Η καρδιά της Πολεμικής Αεροπορίας χτύπησε χθες στην Αλεξανδρούπολη, όπου τα F-16 της ομάδας...

Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας: Νεκρός 39χρονος οδηγός Ι.Χ. στο θανατηφόρο τροχαίο στο Διδυμότειχο

Την 7η Νοεμβρίου 2025, τις πρωινές ώρες, σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης...

Αλεξανδρούπολη: Κυρία βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 1.000 ευρώ – Η συγκινητική κίνηση μητέρας και κόρης

Μια όμορφη ιστορία ανθρωπιάς εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, αποδεικνύοντας πως η εντιμότητα...

Παρόμοια