Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2026
11.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΣύλληψη αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας για κατασκοπεία – Κατηγορίες για διαρροή απόρρητων...

Σύλληψη αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας για κατασκοπεία – Κατηγορίες για διαρροή απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών

Στη σύλληψη στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων για υπόθεση κατασκοπείας προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου 2026 οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, έπειτα από έρευνα που συνδέεται με πληροφορίες οι οποίες έφτασαν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε εντός στρατιωτικού χώρου, παρουσία εξουσιοδοτημένου εισαγγελικού οργάνου και σε συντονισμό με άλλες κρατικές υπηρεσίες. Οι αρχές έκαναν λόγο για σαφείς ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως προβλέπεται από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα.

Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόκειται για μεσήλικα ανώτερο αξιωματικό που υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία και κατείχε κρίσιμη θέση σε σχηματισμό ιδιαίτερης σημασίας. Οι πράξεις που του αποδίδονται αφορούν τη συλλογή και μετάδοση μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής φύσεως σε τρίτους, με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρής βλάβης στα εθνικά συμφέροντα.

Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι αρμόδιες αρχές τηρούν απόλυτη μυστικότητα ως προς τα επιμέρους στοιχεία της έρευνας, λόγω της σοβαρότητας του αντικειμένου και της εμπλοκής θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026, τις πρωινές ώρες, οι αρμόδιες στρατιωτικές αρχές προέβησαν στη σύλληψη στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων. Η εν λόγω σύλληψη έλαβε χώρα εντός στρατιωτικού χώρου, σε συνεργασία και συντονισμό με λοιπές κρατικές υπηρεσίες, παρουσία εξουσιοδοτημένου εισαγγελικού οργάνου, κατόπιν σαφών ενδείξεων τέλεσης αξιόποινων πράξεων σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, δηλαδή συλλογής και μετάδοσης μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας σε τρίτους, με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης στα εθνικά συμφέροντα».

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ετήσια κοπή βασιλόπιτας του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με αφιέρωμα στο Δημοτικό Ωδείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026, στο Ramada Plaza Thraki, η ετήσια...

Κλειστή η οδός Ευζώνων στον Απαλό – Τοποθετήθηκαν αμμόσακοι για την προστασία του οικισμού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, για αύριο και από τις 08:00...

Πρωτοβουλία ομογενών για απευθείας αεροπορική σύνδεση Στουτγκάρδης – Αλεξανδρούπολης

Πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Στουτγκάρδης και Αλεξανδρούπολης παίρνουν ομογενείς...

ΑΣΕΠ 2Κ/2026: 1.696 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας – Θέσεις για Διασώστες στο ΕΚΑΒ Θράκης

Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται η προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Κ/2026, η οποία αφορά την πλήρωση 1.696...

Παρόμοια