ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΣειρά επαφών στην Αθήνα για τον Δήμαρχο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος – Στο επίκεντρο...

Σειρά επαφών στην Αθήνα για τον Δήμαρχο Αδαμάντιος Παπαδόπουλος – Στο επίκεντρο ανάπτυξη και υποδομές

Σειρά επαφών υψηλού επιπέδου πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Αδαμάντιος Παπαδόπουλος, θέτοντας στο επίκεντρο ζητήματα ανάπτυξης και υποδομών για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών επαφών που έχουν καθιερωθεί. Στην ατζέντα κυριάρχησαν θέματα τοπικής ανάπτυξης, αξιοποίησης υποδομών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Κτηνιατρικής Σχολής στην Ορεστιάδα.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριος Χούπης. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις παραμένει προτεραιότητα, λαμβάνοντας υπόψη τον ενισχυμένο στρατηγικό ρόλο της περιοχής.

Το πρόγραμμα των επαφών ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταφορών, Απόστολος Τζιτζικώστας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, έργο που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους (CEF II).

Παράλληλα, ο Δήμαρχος έθεσε εκ νέου το αίτημα αναβάθμισης του κάθετου οδικού άξονα Αρδάνιο – Ορμένιο (Ε85), επισημαίνοντας τον ρόλο του στη μεταφορική και ενεργειακή ασφάλεια της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο, η δημοτική αρχή συνεχίζει να διεκδικεί πόρους και παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης για την περιοχή.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παρόμοια