fbpx
26.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε άθλια κατάσταση οι κοινωνικές δομές του Δήμου Σουφλίου

- Χορηγούμενη-

Ο Δήμος Σουφλίου πρέπει, άμεσα να προβεί, σε όλες τις απαραίτητες παρεμβατικές ενέργειες, ώστε , ο χώρος εστίασης που λειτουργεί στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου  Προβατώνος  και εξυπηρετεί 70 με 80 άτομα της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού , με διανομή φαγητού κατ’ οίκον , να εφοδιαστεί , με όλο τον προβλεπόμενο σύγχρονο εξοπλισμό, προκειμένου , να τηρεί τις  προϋποθέσεις και τους όρους, ενός σύγχρονου υγειονομικού  καταστήματος, καθώς και να εξεταστεί, εάν χρειάζεται, να εκδοθεί , η  προβλεπόμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

- Χορηγούμενη-1

Τα γεύματα θα πρέπει να μεταφέρονται με κατάλληλο όχημα και να είναι τοποθετημένα σε ειδικούς θερμοθαλμους μεταφοράς τροφίμων , με τον ασφαλή ενδεδειγμένο τρόπο και όχι να μεταφέρονται στη καρότσα αγροτικού οχήματος και να μη προστατεύονται από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος (σκόνη, βροχή, έντομα, απευθείας  έκθεση στον ήλιο).

Να σταματήσει , τις προσλήψεις, χωρίς να τηρούνται , οι νόμιμες διαδικασίες και την απασχόληση χωρίς ασφάλιση , αφού η υπεύθυνη , της παρασκευής των φαγητών, εργάζεται επί 8 χρόνια, χωρίς νόμιμη πρόσληψη και ασφάλιση , με μοναδικό κριτήριο ,την συμμετοχή της, ως υποψήφια,  στο ψηφοδέλτιο του κ.Πουλιλιου,  στις δημοτικές εκλογές του 2014. Δείγμα, της άνισης μεταχείρισης , με άλλους άνεργους δημότες μας, που αναζητούν εργασία και των πελατειακών σχέσεων, που έχει εφαρμόσει , η κατατρομαγμένη και απερχόμενη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Να καταρτιστεί , το μενού προγράμματος σίτισης , για όλη την εβδομάδα, καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες αυτών που σιτίζονται και να μην αυτοσχεδιάζεται από την υπεύθυνη μαγείρισσα , η οποία δήλωσε, ότι εφαρμόζει , με θρησκευτική ευλάβεια το πρόγραμμα , που είχε καταρτιστεί  και είχε βρει στο εστιατόριο, πριν 8 χρόνια.

Επίσης, να δοθούν, όλα, τα οικονομικά στοιχεία διαχείρισης , των χρημάτων , που εισέπραξαν , από τους σιτιζόμενους, 75 ευρώ από τον καθένα και τον τρόπο πληρωμής , της εργαζόμενης, αφού , το αναφερόμενο εστιατόριο , όπως δηλώθηκε, από τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΚΟ.ΠΑ.Π., δεν ανήκει στις υπηρεσίες του.

Καλούμε,  για ακόμη μια φορά τον κ. Πουλιλιό,  να ενισχύσει , τις κοινωνικές δομές, του Δήμου και να τις επεκτείνει και στην Δημοτική Ενότητα Ορφέα , όπου οι κάτοικοι της, στερούνται ,τις αντίστοιχες υπηρεσίες . Να σταματήσει , να συμπεριφέρεται, με ιδιοκτησιακή λογική και να μην χρησιμοποιεί πρακτικές, που είναι αντίθετες , στους δημοκρατικούς θεσμούς και εναντιώνονται στο διαχρονικό αίτημα, της κοινωνίας ,του Δήμου Σουφλίου για διαφάνεια, ιδιαίτερα, όταν αυτό αφορά, τη δημόσια υγεία και την ποιότητα της ζωής των δημοτών μας, αφήνοντας, πρακτικές των φθηνών δικαιολογιών, της ισοπέδωσης, της ιδιοτέλειας και της συναλλαγής.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Συνεργασία – Ανάπτυξη –Συνοχή”

Παναγιώτης Καλακίκος 

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Open Farm Days 2021: Τα αγροκτήματα ανοίγουν τις πόρτες τους

Το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου πάνω από 50 επισκέψιμα αγροκτήματα και επιχειρήσεις αγροτουρισμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ανοίγουν τις πύλες τους και προσκαλούν επισκέπτες όλων των...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ