12.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Σάββας Δευτεραίος: Μας γνωρίζετε, σας γνωρίζουμε και σας κοιτάμε στα μάτια καθαρά και τίμια

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Σάββα Δευτεραίου.

- Χορηγούμενη-

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης η κεντρική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, με ομιλητές τον Θοδωρή Χιώνη, Διονύση Κλάδη και Σάββα Δευτεραίο.

«Μας γνωρίζετε και σας γνωρίζουμε, έχουμε τη δυνατότητα να σας κοιτάμε στα μάτια καθαρά και τίμια, όπως τίμια και καθαρά όλα αυτά τα τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και των 17 χρόνων παρουσίας της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήμασταν τίμιοι και καθαροί απέναντί σας και πάντα στους αγώνες μαζί σας», τόνισε απευθυνόμενος στους δημότες, κατά την προεκλογική του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σάββας Δευτεραίος.


«Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν παρούσα, είναι παρούσα και από οποιαδήποτε θέση θα είναι παρούσα στους καθημερινούς αγώνες. Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, απευθύνθηκε, απευθύνεται και θα συνεχίσει να απευθύνεται στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των ανέργων, των επαγγελματιών και αγροτών, των νέων και των γυναικών, των συνταξιούχων του Δήμου μας» σημείωσε ο Σάββας Δευτεραίος.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης επεσήμανε ότι «τις πολιτικές που μας έχουν φέρει ως εδώ, μαζί στήριξαν και προώθησαν, στηρίζουν σήμερα και θα στηρίξουν και αύριο οι κύριοι Λαμπάκης, Μιχαηλίδης, Ζαμπούκης, Λαζόπουλος, Μυτιληνός. Της ίδιας γραμμής είναι όλοι τους, με πρωτοστάτη τον κ. Λαμπάκη, που υπηρέτησε άψογα όλα αυτά τα χρόνια την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων» και συνέχισε…

«Άλλωστε ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι καλά. Όλοι τους είναι υπέρ της εγκατάστασης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ΝΑΤΟϊκής βάσης και υποκλίνονται στην πολιτική των ΗΠΑ και τα πήγαινε – έλα του Αμερικανού Πρέσβη στο Δήμο μας. Λένε ναι στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη πολεμική βάση και στη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση” που μόνο κινδύνους εγκυμονεί για το λαό και τη σταθερότητα στην περιοχή μας.

Όλοι τους είναι εκπρόσωποι των κομμάτων που ψήφισαν και υλοποίησαν τα μνημόνια. Το ότι τους βρίσκουμε σκόρπιους, Νεοδημοκράτες, Πασόκους και Συριζαίους, στα πέντε άλλα ψηφοδέλτια αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν έχουν διαφορές στην αντίληψή τους για τα λαϊκά προβλήματα και τη λύση τους, παρά ίσως προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.

Μας μιλούν για “ανάπτυξη”, “επενδύσεις”, Αλεξανδρούπολη “ενεργειακό κόμβο”, “γεωθερμία”, “τουριστική ανάπτυξη”, αλλά κουβέντα δε λένε για τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοξενοδόχων που θα “επενδύσουν”. Και βέβαια ούτε που τους νοιάζουν οι συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους, το κόστος διατροφής και ζωής της λαϊκής οικογένειας, η ενεργειακή φτώχεια, οι διακοπές που δε μπορούν να κάνουν οι συμπολίτες μας.

Όλοι τους στηρίζουν στην Τοπική Διοίκηση την πολιτική του Δήμου επιχειρηματία. Στηρίζουν την πολιτική της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, της ανακύκλωσης των ανέργων μέσα από τα δίμηνα, τα οκτάμηνα, τα «μπλοκάκια» κλπ.

Όλοι τους συμφωνούν με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας στην Τοπική Διοίκηση, που διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα και ενισχύει την εμπορευματοποίησή τους.

Όλοι τους οραματίζονται μια “όμορφη Αλεξανδρούπολη και οικισμούς”, με διάφορες πινελιές και αποχρώσεις, αλλά στο Δήμο μας η ανεργία τσακίζει κόκαλα, η φτώχεια έχει εξαπλωθεί, τα χωριά ερημώνουν, οι οικογένειες βογκάνε για να τα βγάλουν πέρα, για να πληρώσουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, συνδρομές για κάθε αθλητική ή πολιτιστική δραστηριότητα των παιδιών τους, δημοτικά τέλη, νερό.

Όλοι τους, με την πολιτική τους, εκκολάπτουν το “αβγό του φιδιού” και κάποιοι δίνουν και βήμα στους φασίστες, αφού περιέλαβαν στα ψηφοδέλτια τους γνωστούς Χρυσαυγίτες.

Γι’ αυτό σε όλα τα μεγάλα θέματα οι προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο βρήκαν εμπόδιο τη στάση όλων των άλλων δυνάμεων και καταψηφίστηκαν με διάφορες προφάσεις κάθε φορά. Ενδεικτικά μόνο να θυμίσουμε κάποιες από αυτές τις προτάσεις: την ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων, τη διεκδίκηση γενναίας αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης του Δήμου, των Σχολείων, των Παιδικών Σταθμών. Τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, την προστασία της Α’ κατοικίας, το σταμάτημα των κατασχέσεων από το Δήμο. Τον αντισεισμικό έλεγχο των Σχολείων, την πυροπροστασία, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.α.».

Ο Σάββας Δευτεραίος κάλεσε του δημότες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε αυτές τις εκλογές να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και με την ψήφο τους και τη συμπόρευσή τους να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, στο δρόμο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Να αφήσουν πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών. Να έχουν ένα Δήμο με δημοτική αρχή που θα είναι μαζί τους. Να αποκτήσουν το Δήμο που θέλουν. Ένα Δήμο που διεκδικεί και στέκεται απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. «Αυτό δεν είναι έκφραση προκαταλήψεων, δεν είναι ξύλινη γλώσσα, δεν είναι στερεότυπο. Πηγάζει από τις ανάγκες των πολλών. Πηγάζει από το ερώτημα τι Δήμο θέλουμε» σημείωσε.

«Περήφανα αλλά και σταθερά. Καθαρά και ξάστερα απαντάμε:

Θέλουμε ένα Δήμο που θα συσπειρώνει το λαό και μαζί του θα διεκδικεί τα συμφέροντα των πολλών και όχι το κυνήγι του κέρδους για τους λίγους.

Θέλουμε ένα Δήμο που θα μπαίνει εμπόδιο στο σημερινό άδικο σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των πολλών και επιδεινώνει δραματικά τη θέση μας.

Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε ένα Δήμο που θα δώσει ανάσες στο λεηλατημένο εισόδημα των εργαζόμενων και των επαγγελματιών και θα στηρίξει τις εκατοντάδες οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Θέλουμε ένα Δήμο που δεν θα υπηρετεί, όπως γίνεται τώρα, τη βιομηχανία του τουρισμού σε βάρος των κατοίκων αυτής της πόλης.

Θέλουμε πολλά; Όχι θέλουμε αυτά που δικαιούμαστε.

Αυτός ο στόχος απαιτεί αγώνες, απαιτεί συγκρούσεις και βέβαια απαιτεί τη στήριξη και τη συμμετοχή των δημοτών. Απαιτεί να αφήσουμε στο περιθώριο παλιές και νέες αυταπάτες. Να ξεφύγουμε από τη λογική της επιλογής του μικρότερου κακού που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο μεγαλύτερο κακό».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Σάββας Δευτεραίος, κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε:

«Τώρα πια δεν μπορούν να μας πουν ότι αυτά που λέμε θα γίνουν στη Δευτέρα παρουσία. Η Λαϊκή Συσπείρωση, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκεί που άσκησαν διοίκηση μείωσαν σημαντικά τη δημοτική φορολογία, χτύπησαν σημαντικά την ανταποδοτικότητα σε υπηρεσίες και λειτουργίες του Δήμου, στήριξαν τα σχολεία και διεύρυναν το δίκτυο των βρεφικών και παιδικών σταθμών, διεύρυναν το μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά στηρίζοντας την πρόληψη και τα προγράμματα θεραπείας, διεκδίκησαν χώρους και υποδομές προς όφελος του λαού, στήριξαν τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων στο δήμο τους, εμπόδισαν τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για χρέη των λαϊκών οικογενειών και άλλα πολλά.

Αυτά αποτελούν δεσμεύσεις για μας και όχι υποσχέσεις, αποτελούν συμβόλαιο αγώνα. Η εγγύηση γι’ αυτό είναι η στήριξη του ψηφοδελτίου μας από το ΚΚΕ. Είναι ο μόνος δρόμος και ο μόνος τρόπος για να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που ψηφίζουμε θα το βρούμε στη θέση του, θα το βρούμε στον καθημερινό αγώνα και μετά τις εκλογές όπως το ξέρουμε και όλα αυτά τα χρόνια. Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση τόσο για το Δήμο όσο και για την Περιφέρεια δεν είναι κινούμενη άμμος, δεν αλλάζει ομάδα και συμφέροντα στο μεταγραφικό παζάρι των υπολοίπων.

Γι’ αυτό μπορούμε και σας κοιτάμε στα μάτια. Μπορούμε να καλέσουμε τους δημότες της Αλεξανδρούπολης να μας εμπιστευθούν στη διοίκηση του Δήμου και όπως λέει η ΚΝΕ απευθυνόμενη στη νέα γενιά, στα παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά, να κάψουν τα σενάρια που τους ετοιμάζουν και να γράψουν το δικό τους».

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

“Παίζω και Μαθαίνω” … στο “Σπίτι της Αντουανέττας”

O Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας ¨το Σπίτι της Αντουανέττας¨ με πολλή χαρά ανακοινώνει την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος "Παίζω και Μαθαίνω" για τη σχολική χρονιά...