Στη σύλληψη ενός 61χρονου ημεδαπού προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης, κατά τη διάρκεια περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή «Αγκίστρος».
Ο άνδρας εντοπίστηκε να διενεργεί παράνομη υποβρύχια αλιεία, χρησιμοποιώντας ψαροντούφεκο σε συνδυασμό με χημική ουσία και υποβρύχιο φως, πρακτική που απαγορεύεται από τη νομοθεσία.
Στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά 27 κιλά χταπόδια, εκ των οποίων 2 κιλά ήταν υπολειπόμενων διαστάσεων.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ κατασχέθηκαν τόσο τα αλιεύματα όσο και τα χρησιμοποιηθέντα μέσα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 420/1970 (Αλιευτικός Κώδικας).























