Σ. Βαβίας: “Σφαγή” με τα αποτελέσματα στη βιολογική γεωργία (βίντεο)

Στο evros24.gr και στον δημοσιογράφο Σάκη Σταυρίδη, μίλησε ο Σταύρος Βαβίας της εταιρείας «Αγροσύμβουλος» για τα αποτελέσματα της βιολογικής γεωργίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και γιατί αυτά δεν είναι ότι καλύτερο περίμεναν οι αγρότες.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Βαβία, τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν «δυστυχώς ήταν απογοητευτικά», αφού από ένα πλήθος αιτήσεων που ξεπερνούσαν τις 3.000, εγκρίθηκαν τελικά λιγότερες από 150.

Αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον ίδιο, στον πολύ χαμηλό προϋπολογισμό του προγράμματος βιολογικής γεωργίας, για την ΑΜΘ. «Παρ’ όλο που το 15% των καλλιεργητών της χώρας βρίσκεται στην περιοχής μας, τα κονδύλια ήταν πολύ πιο χαμηλά. Ίσως υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά της Περιφέρειας που δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστούν περισσότερα χρήματα για την Περιφέρειά μας» επεσήμανε.

Χορηγούμενη

Αν το ποσό ήταν το τριπλάσιο αυτό που είναι σήμερα, σίγουρα θα υπήρχαν πολύ περισσότερο θετικά αποτελέσματα. «Δυστυχώς οι περισσότεροι μικροί αγρότες δεν κατάφεραν να ενταχθούν κι αυτό ήταν και ένα λάθος του Υπουργείου» σημείωσε.

Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν αρνητικά, όχι μόνο όσους ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία, αλλά και όλους όσους ασχολούνται και με τη βιολογική κτηνοτροφία.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Σταύρος Βαβίας: