“Μάχη των μαχών” χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές ο επικεφαλής του “Ποταμιού” Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας με αυτά τα λόγια την σημασία της διαδικασίας για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Στάυρος Θεοδωράκης, το πρωί του Σαββάτου, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, και παρέθεσε συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί μαζί με υποψήφιους ευρωβουλευτές, ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Σ. Οεοδωράκης: “Πιστεύουμε στις “Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης””

Ένθερμος υποστηρικτής του Εμανουέλ Μακρόν, και της λεγόμενης “Ευρωπαϊκής Αναγέννησης” (με ουκ ολίγες αναφορές στον Γάλλο Πρόεδρο”), ο Σταύρος Θεοδωράκης, έκανε λόγο για “Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης” και παρουσίασε τις βασικότερες από τις 27 θέσεις και προτάσεις του “Ποταμιού” για το μέλλον της Ευρώπης.

Μία εξ αυτών, το μεταναστευτικό πρόβλημα, για το οποίο δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει μία ενιαία Ευρωπαϊκή πολιτική, και ενιαίοι κανόνες ασύλου, και συνευθύνη όλων των κρατών μελών, καθώς όπως επεσήμανε “Κανένας μετανάστης δεν έρχεται στην Ελλάδα, όλοι έρχονται στην Ευρώπη”. 

Τόνισε δε, την ανάγκη ύπαρξης Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής, Αστυνομίας, και ενός ενιαίου αμυντικού δόγματος στην Ευρώπη.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη σ΄ αυτή την περιοδεία συνοδεύουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κακλίκης και Γιώργος Κορκόβελος.