Σ. Φάμελλος: “Τα εθνικά και πατριωτικά συμφέροντα εξυπηρετούνται με τη συμφωνία των Πρεσπών” (video)

Από την Αλεξανδρούπολη όπου βρίσκεται σήμερα ο Σωκράτης Φάμελλος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, υπερασπίστηκε τη συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως αυτή εξυπηρετεί τα πατριωτικά και εθνικά συμφέροντα της χώρας και δίνει πίσω το όνομα της Μακεδονίας.

Εξηγώντας αναλυτικά είπε: “Αισθάνομαι πολύ περήφανος που αυτή τη κυβέρνηση όχι ως πρόσωπα, αλλά ως ομάδα πέτυχε να αποκαταστήσει κάτι πολύ σημαντικό. Παίρνουμε πίσω το όνομα της Μακεδονίας. Το οποίο είχαμε 27 χρόνια χάσει και στο διεθνή στίβο αλλά και σε πολλές αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων. Αποκαθιστούμε την ελληνικότητα της ιστορίας της Μακεδονίας. Χρησιμοποιούσαν τον ήλιο της Βεργίνας, τον Μέγα Αλέξανδρο, τη Μακεδονία και τα βάζαν ως ονόματα στα αεροδρόμια, τους δρόμους, σε αγάλματα. Όλα αυτά 100% που ήταν δικά μας τα παίρνουμε πίσω. Τα παίρνουμε πίσω χωρίς να δημιουργήσουμε πληγή στα Βαλκάνια και δημιουργώντας μια συμμαχία που δίνει στα παιδιά μας τη δυνατότητα να είναι σε μια χώρα ηγέτης στα Βαλκάνια και που διαφυλάττει την ειρήνη στα Βαλκάνια.

Πατριωτική συμφωνία είναι η συμφωνία των Πρεσπών, πατριωτικά και εθνικά συμφέροντα εξυπηρετεί ούτε μια τρίχα συμφερόντων δεν χάνει η Ελλάδα μ’ αυτή τη συμφωνία αντίθετα κερδίσει πάρα πολλά που θα αποδειχθούν την επόμενη ημέρα. Όπως ότι ήδη 144 χώρες αλλάζουν την αναγνώριση των γειτόνων, γίνεται για όλες τις χρήσει εντός και εκτός της γειτονικής χώρας και βέβαια τα προϊόντα των γειτόνων αλλάζουν ετικέτες και σιγά σιγά δεν θα λένε made in macedonia” τόνισε.

Χορηγούμενη

“Τη βόρεια Ελλάδα πρόδωσαν πολιτικά οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες”

Απαντώντας σε ερώτηση ως αναφορά τη στοχοποίηση βουλευτών με αφίσες σε δρόμους, όπου χαρακτηρίζονται προδότες είπε:

“Οφείλω να δηλώσω ότι οι μέθοδοι στοχοποίησης πολιτικών προσώπων και μάλιστα για την κατά συνείδηση επιλογή θέσεων και σημαντικών αποφάσεων για τη ζωή της χώρας μας είναι απολύτως κατακριτέες αήθης και συνάδουν με ένα μαύρο παρελθόν της χώρας. Μου θυμίζουν τους κουκουλοφόρους την Κατοχή που επιδείκνυαν τους αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης στα τάγματα των ΕΣ-ΕΣ ή αν θέλετε την αντίστοιχη λειτουργία την περίοδο της χούντας.
Επί της ουσίας όμως η ερώτηση που τίθεται από αυτά τα ρυπαρά έντυπα είναι και αφορά στο ποιος προδίδει τη Μακεδονία.
Οφείλω να απαντήσω ότι τη Μακεδονία και τη Βόρειο Ελλάδα την πρόδωσαν όλοι αυτοί που άφησαν να κυριαρχήσει η λιτότητα η φτώχεια ο μαρασμός και τα κουφάρια στις βιομηχανικές περιοχές από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Καστοριά και τα Γιάννενα. Τη Θεσσαλονίκη την πρόδωσαν αυτοί που κράτησαν κλειστά τα Τέμπη σταματημένο το μετρό που άφησαν σταματημένα τα έργα στο λιμάνι στο αεροδρόμιο τη μη παραχώρηση ελεύθερων χώρων και τη μη προώθηση μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης.

Αναφέρομαι στην πολιτική ηγεσία των προηγούμενων χρόνων που θεωρώ ότι πολιτικά πρόδωσαν τη βόρειο Ελλάδα. Που κράτησαν ανεκμετάλλευτη την Αλεξανδρούπολη που σταμάτησαν τη σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με τις ενεργειακές και άλλες μεταφορικές δυναμικές που κρύβει, αυτούς που σταμάτησαν τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Δούναβη και τη Θεσσαλονίκη πράγματα τα οποία προωθεί αυτή η Κυβέρνηση.

Το ποιος αγαπάει τη Μακεδονία και ποιος στηρίζει τη βόρειο Ελλάδα φαίνεται αυτά τα τρία χρόνια που οτιδήποτε δεσμευτήκαμε να πετύχουμε στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου στο αναπτυξιακό μας συνέδριο πριν λίγους μήνες το κάναμε. Ακόμα και στη Σαμοθράκη που παρουσιάσαμε 15 συγκεκριμένα μέτρα γίνανε πράξη”.

“Τα συνθήματα των συλλαλητηρίων οδηγούν σε υποτίμηση των ελληνικών συμφερόντων”

Όσο για το συλλαλητήριο απάντησε πως ο χώρος της αριστεράς της δημοκρατίας και της προόδου διεκδίκησε το δικαίωμα του πολίτη να έχει την άποψή του και να κινητοποιείται.

“Δεν θεωρώ ότι υπάρχει θεμελιακή τοποθέτηση δική μας κατά της κινητοποίησης
Όμως θέλω να προειδοποιήσω ότι η συμμετοχή στα συλλαλητήρια και οι δηλώσεις που διατυπώνονται από το βήμα των συλλαλητηρίων οδηγούν σε υποτίμηση των ελληνικών συμφερόντων.

Όταν ακούγονται συνθήματα υπέρ του στρατού ή συνθήματα “στα όπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια”, δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στο γειτονικό κράτος κάτι που ιστορικά η συνθήκη του Βουκουρεστίου έχει διατυπώσει προς όφελος της Ελλάδος. Γιατί με εκείνη τη συνθήκη υπήρξε η απελευθέρωση της Καβάλας.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη κι εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την πληροφόρηση για το θέμα αυτό.
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκε την πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών μέσα από μια δημόσια συζήτηση με τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Επισημαίνω στους πολίτες να προσέξουν να μην πέσουν στα μικροκομματικά παιχνίδια που παίζει η Νέα Δημοκρατία και πολλά στελέχη της.
Το πατριωτικό συναίσθημα και τα εθνικά πατριωτικά συμφέροντα εξυπηρετούνται με τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε αντίθετη περίπτωση παραμένει το όνομα της Δημοκρατίας Μακεδονίας”.