Σ. Φάμελλος: “Ισχυροποιούνται οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευμένων Περιοχών”

Ο Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρισκόταν σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη όπου είχε στο Επιμελητήριο Έβρου συνάντηση εργασίας με τους περιβαλλοντικούς φορείς της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τις διοικήσεις των Φορέων Διαχείρισης Προστατευμένων Περιοχών και βασικό θέμα συζήτησης ήταν το νέο νομοσχέδιο που έχει ήδη τεθεί προς διαβούλευση.

Στόχος του νέου νομοσχεδίου να ισχυροποιήσει τους Φορείς Διαχείρισης και να τους δώσει την πλήρη εποπτεία των προστατευόμενων περιοχών.

Όπως είπε σε δηλώσεις του Σωκράτης Φάμελλος, “τα δύο προηγούμενα χρόνια οι Φορείς Διαχείρισης αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα και χρειάστηκαν τη στήριξη του Πράσινου Ταμείου. Το νέο νομοσχέδιο θα ισχυροποιήσει τη θέση τους και παράλληλα θα στηρίξει τους εργαζόμενους στους Φορείς”.

Επίσης όπως είπε, υπάρχει η πρόβλεψη στον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Έβρου να προστεθεί και η θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης αλλά και της Σαμοθράκης, ενώ στο Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου θα προστεθεί η θαλάσσια περιοχή της Θάσου.

Εκείνο που επεσήμανε είναι πως από τις 450 προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας, μόνο οι 16 είχαν μέχρι σήμερα φορέα διαχείρισης και με το νέο νομοσχέδιο θα υπάρχουν πλέον φορείς διαχείρισης για όλες τις περιοχές.

“Αυτό σημαίνει ότι πέρα από την προστασία των περιοχών αυτών, πλέον δεν θα κινδυνεύει η χώρα μας από πρόστιμα για παραβίαση της περιβαλλοντικής προστασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση” κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.