Σ. Δευτεραίος: “Καλούμε τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης να μας δοκιμάσουν στη διοίκηση του Δήμου”

Στο evros24.gr φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Σάββας Δευτεραίος και μίλησε στον Σάκη Σταυρίδη για τους στόχους της Λαϊκής Συσπείρωσης, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μάϊου 2019.

Ο Σάββας Δευτεραίος κάνοντας έναν απολογισμό για τα 17 χρόνια της παρουσία του στην αντιπολίτευση του Δήμου της Αλεξανδρούπολης, είπε πως ήταν θετικότατη αφού κατάφεραν ως Λαϊκή συσπείρωση να κάνουν αρκετά πράγματα, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν και πολλά περισσότερα. «Βάλαμε ζητήματα που οι άλλες παρατάξεις δεν θέλησαν ούτε να τα ακουμπήσουν. πχ. οι αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών του δήμου. Καταφέραμε να πετύχουμε μείωση στις αυξήσεις με την κινητοποίηση του κόσμου που ελπίζουμε στο μέλλον να είναι μαζί μας σε περισσότερα ζητήματα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του» σημείωσε.

Χορηγούμενη

Σε παρατήρηση του Σάκη Σταυρίδη, ότι τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς είναι ανταποδοτικά όπως και τα τέλη στη ΔΕΥΑ, ο Σάββας Δευτεραίος υποστήριξε πως η Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέρεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Ότι μπορούν να υπάρχουν αυξήσεις σε αυτά που πληρώνουν προς το δήμοι οι επιχειρήσεις, τα μεγάλα ξενοδοχεία και αντίστοιχα να υπάρχουν μειώσεις στους πολίτες. «Θα επιβαρυνθεί το υψηλό εισόδημα και θα έχουν μείωση τα σπίτια. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση από όλους τους άλλους» τόνισε.

Ως παράδειγμα ανέφερε το δήμο Πάτρας, όπου εκεί ο δήμαρχος κατάφερε να φτιάξει ένα πάρκο με 1.000 μόνο ευρώ, όταν οι εργολάβοι ζητούσαν 100 και 150 χιλιάδες ευρώ. Και αφού το ζήτημα κατέληξε στο δικαιοσύνη ο δήμαρχος δικαιώθηκε. Επίσης διέγραψε χρέη δημοτών με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Στην ερώτηση, αν ήσασταν δήμαρχος για ποια ζητήματα θα βγάζατε τους πολίτες στο δρόμο, ως πρώτο ανέφερε τη δημιουργία βάσεις ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Είναι αιματοβαμμένα δολάρια. Στον αντίποδα θα έβγαζα τους πολίτες στο δρόμο για να διεκδικήσουμε ένα λιμάνι εμπορικό, τουριστικό» σημείωσε.

Επίσης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο σφαγείο Φερών και πως θα μπορούσε να γίνει με δημόσιες δαπάνες ή από το πλεόνασμα του Δήμου που θα έπρεπε να διατεθεί για παραγωγικές δραστηριότητες.

Τέλος τόνισε, πως δεν θα έκανε «εκπτώσεις» για να διοικήσει το δήμο. «Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με πολλούς αν δεν χρειαζόταν να κάνουμε εκπτώσεις που για μας είναι κόκκινη γραμμή. Αν δεν έχουμε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή, θα έρθουν οι συμφωνίες. Δες τε τα προγράμματα όλων των άλλων παρατάξεων. Δες τε τα προγράμματά τους. Εξυπηρετούν όλοι την ίδια πολιτική. Εμείς καλούμε τον κόσμο να μας δοκιμάσει στη διοίκηση του Δήμου της Αλεξανδρούπολης».

Επίσης, ανέφερε τις προτεραιότητες που βάζει για τη δημοτική ενότητα Φερών, που είναι κυρίως οι υποδομές, η ανάπτυξη του Δέλτα Έβρου.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Σάββας Δευτεραίος: