Για νέο κύμα κακοκαιρίας προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, από την Πέμπτη, τονίζοντας ότι «ρωσικός χιονιάς θα χτυπήσει την Ελλάδα».

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, επισημαίνει ότι ο νέος χιονιάς θα ξεκινήσει την Πέμπτη από την Βόρεια Ελλάδα και σημειώνει ότι μέχρι το Σάββατο θα εξαπλωθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα ο κ. Καλλιάνος τονίζει ότι ο υδράργυρος στα ορεινά θα πέσει ακόμα και στους -15 βαθμούς Κελσίου, και ότι θα πέσουν χιόνια στην Αθήνα.

«Αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για τις περιοχές των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών. Σιγά σιγά το κουβάρι θα ξετυλίγεται και επομένως τις επόμενες ώρες με τα πιο φρέσκα στοιχεία θα αρχίσω να σας μιλάω και τα τμήματα της χώρας που θα “χτυπήσει” ο συγκεκριμένος χιονιάς, που αν διατηρηθούν αυτά, ενδεχομένως να σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -15 βαθμών κελσίου από τη Παρασκευή και έπειτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και -8 με -10 στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ορεινά αντίστοιχα», αναφέρει ο κ. Καλλιάνος στο Facebook και προσθέτει:

Χορηγούμενη

«Προφανώς και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις την Παρασκευή στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ακόμα και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα, προφανώς και αρχικά θα επηρεαστεί η Μακεδονία και εν συνεχεία η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά, η Πελοπόννησος, μέχρι και αργότερα τα νησιά του Αιγαίου σε χαμηλά υψόμετρα. Όμως για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο, θα μπορώ να σας πω από τις επόμενες ώρες ώστε να έχω στη διάθεση μου και τα επόμενα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων».

Τέλος ο μετεωρολόγος διευκρινίσει ότι «ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η διάρκεια του ψύχους».