“Θα πρέπει μέσα στον επόμενο μήνα το Υπουργείο να μας πει ποιος θα αξιοποιήσει το παλιό Νοσοκομείο” (video)

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, και του Περιφερειάρχη ΑΜθ, Χρήστου Μέτιου, εστάλη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγγραφο με το οποίο ζητείται η παραχώρηση χώρου του παλιού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, επί της οδού Δήμητρας, για 99 χρόνια στην Περιφέρεια, προκειμένου να αξιοποιηθεί.

Η προσπάθεια αυτή έχει συμπαραστάτη το Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος διεκδικεί και αυτός το κτίριο, μαζί με την Περιφέρεια. Ο σκοπός κοινός, να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις, και να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα, η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

“Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο θα κάνει δεκτό το αίτημα μας αυτό. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει, η ανακατασκευή του κτιρίου, θα κοστίσει 8,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κατασκευή ενός νέου κτιρίου στο χώρο θα κοστίσει 12,5 εκατομμύρια.

Σε κάθε περίπτωση διεκδικούμε το κτίριο και περιμένουμε μέσα στον επόμενο μήνα το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει και να αποφασίσει ποιος θα αξιοποιήσει αυτές τις εγκαταστάσεις” επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.