“Συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον του Μειονοτικού Σχολείου” (video)

Την περιοχή  της Άβαντος, στην Αλεξανδρούπολη επισκέφτηκαν  ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης  Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Κωνσταντίνος Γκοτσίδης , με σκοπό να δουν από κοντά και να καταγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, και τις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Ζητήματα όπως  όπως η επέκταση του νεκροταφείου,η ασφαλτόστρωση και επιδιόρθωση δρόμων, η αρίθμηση και η ονοματοδοσία τους  σε κάποια κεντρικά σημεία, ο καθαρισμός σε ρέματα και φρεάτια, η  προμήθεια νέων κάδων και καλύτερη οργάνωση στο θέμα της καθαριότητας , αλλά και  η στέγαση τμημάτων του Μειονοτικού σχολείου σε κοντινό κτίριο ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της διπλοβάρδιας,

Ο Δήμαρχος από τη μεριά του, δεσμεύτηκε,πως η  πραγματοποίηση αυτών των έργων θα ξεκινήσει άμεσα με πρώτη ενέργεια την επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου που θα καταγράψει ακριβώς τα σημεία όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

Χορηγούμενη

Μάλιστα, ο Ευάγγελος Λαμπάκης, έστειλε και επιστολή  προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ , κ. Σχίζα που αφορά στην πρόταση για την παραχώρηση χρήσης κτιρίου ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ για τη στέγαση των μαθητών του μειονοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, κτίριο το οποίο βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από το σχολείο.

Αναφορικά με το θέμα ο Πρόεδρος του  Συλλόγου «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη», Δαγλή Γιασάρ εξέφρασε την αισιοδοξία του, έστω και συγκρατημένη, για το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τα προβλήματα της μειονότητας, και δη, για το Μειονοτικό σχολείο.

Η επιστολή που στάλθηκε πρόσφατα, ελπίζουμε να έχει την ανταπόκριση που πρέπει, και να δοθεί επιτέλους λύση σ αυτό το πρόβλημα“,δήλωσε χαρακτηριστικά.