“Προσβλητικό και αναληθές το δημοσίευμα της Ηurriyet” (video)

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες,  δημοσίευμα που κάνει λόγο για ξυλοδαρμό παράτυπων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου από Έλληνες αστυνομικούς, το οποίο κυκλοφόρησε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, και μάλιστα αποτελεί και το πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο συνέλαβαν τους μετανάστες, τους έγδυσαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια, ενώ αργότερα τους άφησαν να γυρίσουν πίσω με τα πόδια στην Αδριανούπολη.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, κάνει λόγο για προσβλητικό και αναληθές δημοσίευμα, λέγοντας μάλιστα πως οι συνοριοφύλακες έχουν πολλάκις δείξει το πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον τρόπο με τον οποίο φέρονται στους ανθρώπους αυτούς, τόσο κατά τη σύλληψη όσο και κατά την κράτηση τους.

“Εμείς μέχρι και χρήματα από την τσέπη μας έχουμε βάλει για να βοηθήσουμε,κυρίως τα μικρά παιδιά, με λίγο γάλα, και οτιδήποτε άλλο προκειμένου να ανακουφιστούν, από τις πρώτες ώρες που βρίσκονται στη χώρα μας. Τέτοια δημοσιεύματα, είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας” τόνισε.