“Πρέπει όλοι να παλέψουμε για το Δημόσιο Σχολείο” (video)

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν την Δευτέρα 05/11 ,ο   Γιώργος Τρούλης, Γενικός Γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αλλά και η Γιώτα Βενετοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, με σκοπόν να παρευρεθούν σε περιφερειακή σύσκεψη των συνδικαλιστικών στελεχών των Νομών Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης για την ενίσχυση και ενδυνάμωση των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασιστεί στις 9 και 14 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, τα μέλη της ΔΟΕ, παρέθεσαν Συνέντευξη Τύπου, στην οποία εξήγησαν τις θέσεις της Ομοσπονδίας, και των δασκάλων γενικότερα, και τις διεκδικήσεις τους, με στόχο ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.

Μεταξύ άλλων:

– Το θέμα της υποστελέχωσης των σχολείων
– Η άμεση θεσμοθέτηση της  δίχρονης προσχολικής αγωγής & Εκπαίδευσης
– Η εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων δασκάλων
– Οι ελλείψεις σε προσωπικό
– Η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε αυτά τα ζητήματα και να οργανώσουμε τη δράση μας, για την επόμενη περίοδο. Πρώτος “σταθμός”, η 9η Νοεμβρίου, με 3ωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών σε ολόκληρη τη χώρα, με κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, με αίτημα αιχμής τους μόνιμους διορισμούς, στο Δημόσιο Σχολείο, και ταυτόχρονα, 14 του Νοεμβρίου, μία απεργία την οποία έχει κηρύξει το τριτοβάθμιο όργανο, η ΑΔΕΔΥ και στην οποία θα συμμετέχει και η Δ.Ο.Ε”  επεσήμανε ο Γιώργος Τρούλης.

https://www.youtube.com/watch?v=QMLtUll6tRo