“Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παραμείνει στην αγκαλιά της Διεθνούς Ομοσπονδίας” (video)

Απαντήσεις και εξηγήσεις για όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες για αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών, έδωσε ο Πρόεδρος του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Κουκουράβας.

Όπως εξήγησε, το όλο θέμα προέκυψε καθώς, από το 2011 υπήρχε μία ρητή εντολή από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με την οποία ο Ε.Ε.Σ. θα έπρεπε να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του καταστατικού του και σε εκλογές σε κάθε περιφερειακό τμήμα αλλά και στην κεντρική Διοίκηση ενώ παράλληλα, υπήρξε μία δικαστική διαμάχη μεταξύ των υπολοίπων διοικήσεων και αλλεπάλληλες αλλαγές στις διοικήσεις.

Τον περασμένο Ιούνιο ωστόσο, όταν εκλέχθηκε η νέα διοίκηση, με βάση το παλιό καταστατικό, ξεκίνησε και η διαδικασία τροποποίησής του.

Χορηγούμενη

“Οι διαδικασίες αυτές ξεκίνησαν τον Ιούλιο, oολοκληρώθηκαν προ ολίγων ημερών με την επικαιροποίηση από το Δ.Σ. , θα προχωρήσουμε στην Γενική Συνέλευση στις 4 Νοεμβρίου και εντός 20 ημερών θα πρέπει να διενεργήσουμε εκλογές. Εάν τηρηθο΄τν τα χρονοδιαγράμματα, μέχρι τον Ιανουάριο του 19 δηλαδή, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παραμείνει μέσα στην αγκαλιά της Διεθνούς Ομοσπονδίας” επεσήμανε ο Γιώργος Κουκουράβας.