“Νέα επικίνδυνα μαντάτα από την επίσκεψη Καμμένου στις ΗΠΑ” (video)

Για «νέα επικίνδυνα μαντάτα από την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις ΗΠΑ» κάνει λόγο η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη με ανακοίνωσή της σχετικά με τις δηλώσεις Καμμένου στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή:

 

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καταγγέλλει στον ελληνικό λαό και καταδικάζει την εντεινόμενη, όλο και πιο βαθιά, ελληνική εμπλοκή στην προώθηση των επικίνδυνων σχεδίων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, η οποία χαρακτηρίζει και την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου στις ΗΠΑ, τις συζητήσεις με τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και τον υπουργό Άμυνας Τζ. Μάτις, συνεχίζοντας τις σχετικές συνομιλίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών πριν από λίγες μέρες.

Το Πεντάγωνο στην ανακοίνωσή του χαιρετίζει την πρόσδεση της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και ευχαριστεί για τη “συνεχή υποστήριξη” της κυβέρνησης με την παραχώρηση της Σούδας, την αύξηση του 2% του ΑΕΠ για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες και την πρόσφατη υπογραφή σύμβασης αναβάθμισης των “F-16” ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Χορηγούμενη

Ο Π. Καμμένος με τη σειρά του σε ένα ακόμα πιο επικίνδυνο βήμα στην κατεύθυνση που έχει χαράξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του το πόσο σημαντική είναι για την Ελλάδα “η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων (…) σε πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στη Σούδα, αλλά και στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Αλεξανδρούπολη και -γιατί όχι- στο μέλλον στην Κάρπαθο” γι’ αυτό πήρε νέους επαίνους για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό συμπεριλαμβανομένου και του “ξεπλύματός” του …

Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει αποφασιστικά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και την πολιτική της κυβέρνησης που έχει τη στάμπα των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και κινείται με αιχμή την περιβόητη “γεωστρατηγική αναβάθμιση”.

Καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν τη δράση τους κατά των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, του ΝΑΤΟ και της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας».

Αναφερόμενη στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, και τις δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη για το λιμάνι, της Αλεξανδρούπολης και δη, την ιδιωτικοποίηση του, η Σταματία Γκιδίκα, Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης,  τόνισε πως, θα πρέπει κάποια στιγμή τόσο ο Ο.Λ.Α. όσο και οι Αμερικανοί, “να μας πουν και τι θα το κάνουν.”

“Οι ίδιοι άλλωστε είδαν στον λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ένα κομβικό στρατηγικό σημείο που ελέγχει καλύτερα τα στενά του Βοσπόρου, τη Μαύρη Θάλασσα και τσα Βαλκάνια. Εμείς καλούμε το λαό σε επιφυλακή, σε επαγρύπνηση, γιατί οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν όλους αυτούς τους σχεδιασμούς, είναι οι λαοί . Εμείς λέμε Όχι στο ξεπούλημα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης” υπογράμμισε.