“Η Κυβέρνηση παραμένει πιστά προσηλωμένη στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών” (video)

Διπλή ερμηνεία και αποτίμηση έχει το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον Κώστα Κυργιαλάνη   μέλος της  Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ  ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό γιατί όπως εξηγεί αφενός, υπήρξε μία συντριπτική πλειοψηφία του “ΝΑΙ” των συμμετεχόντων,  υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών , από την άλλη όμως δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει και την τεράστια αποχή, η οποία έφτασε στο 65 τοις εκατό.

Το γεγονός αυτό γεννά ένα ερώτημα, για την Ελληνική πολιτική σκηνή δηλαδή, εφόσον η Αντιπολίτευση κατηγορέι το ΣΫΡΙΖΑ για προδοτική και μη συμφέρουσα συμφωνία, για την Ελλάδα, πως εξηγείται αυτή η αποχή των πολιτών της ΠΓΔΜ, και το γεγονός ότι δεν ψήφισαν μία συμφέρουσα για αυτούς συμφωνία.” τονίζει.

Προσθέτει  παράλληλα πως η Κυβέρνηση παραμένει πιστά προσηλωμένη στην υλοποίηση της  Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας την εξαιρετικά σωστή, όπως υποστηρίζει, θέση της Κυβέρνησης, και την καταστροφική πρόταση της ΝΔ, να προηγηθεί η ψήφιση της συμφωνίας, από την Ελληνική πλευρά.

Το ότι θα υπάρξει μία καθυστέρηση στις  διαδικασίες, αυτό δεν επηρεάζει τα πράγματα εάν και οι δύο χώρες είναι προσηλωμένες στον να υλοποιηθεί η συμφωνία. ¨Ήταν σοφή πρόβλεψη στη συμφωνία ότι πρώτα θα υλοποιηθούν οι αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, και αφού γίνουν όλες οι ρυθμίσεις, να έρθει στην Ελλάδα η ψήφιση της συμφωνίας  “.