“Η έλευση του κρουαζιερόπλοιου «SALAMIS FILOXENIA» είναι μία επένδυση για το μέλλον” (video)

Το πρωί της Τρίτης  αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το κρουαζιερόπλοιο «SALAMIS FILOXENIA» το οποίο φέρει κυπριακή σημαία και επιβαίνουν σε αυτό κατά προσέγγιση 400 τουρίστες, 90% Κύπριοι και 10% Άγγλοι και 200 άτομα πλήρωμα.  Το «SALAMIS FILOXENIA» έρχεται από την Μυτιλήνη έχοντας ως επόμενο προορισμό την πόλη της Καβάλας. Θα πραγματοποιήσει διανυκτέρευση το βράδυ της Τρίτης, ενώ θα αναχωρήσει την Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Μάλιστα για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας τη σημασία της έλευσης του κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να  ενημερώσει έγκαιρα τους επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης ώστε να μπορέσουν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τον τρόπο προσέγγισης και προσέλκυσης των επισκεπτών – τουριστών.

Για το θέμα μίλησε και ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Α. Χρήστος Δούκας, λέγοντας πως, πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία, και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια επένδυση για το μέλλον.

“Μπορεί αυτή τη στιγμή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να μην μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα πλοία κρουαζιέρας, ωστόσο πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα, καθώς με τους σωστούς χειρισμούς, η Αλεξανδρούπολη μπορεί να διεκδικήσει ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού κρουαζιέρας, με μεγάλα οφέλη για την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Βέβαια θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου οι επισκέπτες που θα έρθουν αύριο, να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις” δήλωσε.