“Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η πυρκαγιά στην Καβησό ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.” (video)

Υπο έλεγχο ετέθη τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης η πυρκαγιά στην περιοχή της Καβησού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα, σε δασώδη λόφο, σε πολύ δύσβατη περιοχή, και για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου το οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο στον περιορισμό και τον έλεγχο της πυρκαγιάς, εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Φερών, Νίκος Γκότσης.

Στο σημείο μετέβη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με 28 οχήματα, και  95 άνδρες, προκειμένου να προστατεύσουν τις γύρω περιοχές, όπως είναι ο λόφος της Αγίας Παρασκευής, της Μελίας και της Πυλαίας, καθώς υπήρχε ανησυχία για εξάπλωση της φωτιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Χορηγούμενη

Ο Αντιδήμαρχος Φερών κάνει λόγο για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε 2 σημεία, ωστόσο ευτυχώς όλα πήγαν καλά και δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

“Αυτή τη στιγμή τα συνεργεία εργάζονται προκειμένου να μεγαλώσει οι ζώνη πυρασφάλειας, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, και εμείς ως Δήμος θα συνδράμουμε στην μεταφορά και απομάκρυνση των κλαδιών, πάντα σε συνεργασία με το Δασαρχείο.” υπογράμμισε ο Νϊκος Γκότσης