“Έγινε το πρώτο βήμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Συνεχίζουμε” (video)

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα  της Παρασκευής την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών και έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασίας.

Συνολικά 80 βουλευτές, σε σύνολο 117, ψήφισαν υπέρ της πρότασης κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν υπέρ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Με την αλλαγή του ονόματος θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, χαιρέτισε την κίνηση αυτή, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για ένα βήμα προς ένα ειρηνικό μέλλον με ευημερία για τους λαούς μας.

Έγινε το πρώτο βήμα. από τον οδικό χάρτη  που έχει χαραχθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ξεκινά η Συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή της FYROM. Ακολουθούν και άλλα βήματα, συνεχίζουμε στα πλαίσια πάντα της Συμφωνίας, η οποία είναι μία ολότητα, πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά, και όχι κομμάτι – κομμάτι” δήλωσε από τη μεριά του ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρϊζος.

Δε παρέλειψε δε να αναφερθεί και στην αποδοχή του σχεδίου προϋπολογισμού από την Ευρωπαϊκή Οικονομική Επιτροπή, “πράγμα που δε γίνεται για άλλες χώρες” όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Σιγά σιγά ανασαίνουμε, και προχωράμε μπροστά, πάντα στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχουμε ως Κυβέρνηση για το καλό της Ελληνικής κοινωνίας” πρόσθεσε.