“Αρμόδιο για την ηλεκτροδότηση του Παλιού Νοσοκομείου είναι μόνο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (video)

“Το ΠΓΝΑ, δεν έχει καμία σχέση με την ηλεκτροδότηση του Παλιού Νοσοκομείου και των Συλλόγων που στεγάζονται στα κτίρια του”, ξεκαθάρισε ο Διοικητής του ΠΓΝΑ, Δημήτρης Αδαμίδης.

Το κτίριο έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από το Μάιο του 2017, με τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. ωστόσο το Νοσοκομείο συνέχιζε να έχει στο όνομα του, την ηλεκτροδότηση, κάτι το οποίο απαγορεύεται, καθώς κανένας οργανισμός ή φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί να έχει στο όνομά του, ρεύμα για ένα κτίριο που δεν του ανήκει.

Έτσι λοιπόν πλέον διεκόπη η χρέωση του ρεύματος στο ΠΓΝΑ, και πρέπει να περάσει στον καινούριο ιδιοκτήτη.
Δε καταλαβαίνω λοιπόν, γιατί κάποιοι διαμαρτύρονται για το Νοσοκομείο. Εάν κάποιος έπρεπε να διαμαρτυρηθεί,  ή να κάνει κάποιες ενέργειες αυτές θα πρέπει να είναι προς το νέο ιδιοκτήτη και αυτός είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης” εξήγησε ο Διοικητής.

Παράλληλα, επεσήμανε, πως εάν το ρεύμα  συνέχιζε να είναι στην ιδιοκτησία του Νοσοκομείου, θα είχε την ευθύνη για τυχόν ατύχημα, και τέτοιος κίνδυνος υπάρχει καθώς η κατάληψη εδώ και καιρό του Παλιού Νεκροτομείου, τραβώντας καλώδια, χρησιμοποιεί παρανόμως ρεύμα που πήγαινε στο κεντρικό κτίριο του Παλιού Νοσοκομείου, χωρίς κανείς να έχει τις αντίστοιχες τεχνικές γνώσεις, και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Παρόλα αυτά η Διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ, την καθυστέρηση για 15 μέρες της διακοπής, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς ως μη ιδιοκτήτης, το Νοσοκομείο δεν έχει το δικαίωμα αυτό.

Τέλος, αναφορικά με τους συλλόγους που στεγάζονται στους χώρους του παλιού Νοσοκομείου, ο Δημήτρης Αδαμίδης τόνισε πως θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με το νέο ιδιοκτήτη, δηλαδή το Υπουργείο.