Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
26.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΨωμί και κριτσίνια κάνναβης στην Κομοτηνή

Ψωμί και κριτσίνια κάνναβης στην Κομοτηνή

Οι πελάτες του φούρνου Μαυρίδη στην Κομοτηνή διακρίνουν στα ράφια φραντζόλες ψωμιού με ετικέτα που αναγράφει «KANAPAN ΚΑΝΝΑΒΗΣ» και υποσημείωση «ιδιαίτερα γευστικό ψωμί με αλεύρι και σπόρους από κάνναβη (σατίβα)», όπως επίσης κριτσίνια κάνναβης. Ο εμπνευστής της ιδέας, αρτοποιός Κώστας Μαυρίδης, εξηγεί ότι προμηθεύεται την πρώτη ύλη, το αλεύρι κάνναβης, από την Ιταλία.

Ο φούρνος Μαυρίδη μετράει 40 χρόνια διαδρομής και πειραματίζεται σε νέες γεύσεις και στην αναζήτηση υγιεινής τροφής, θυμίζοντας ότι το φάρμακο είναι η τροφή, κατά τον Ιπποκράτη. Όσο για τους πελάτες, η αλήθεια είναι πως κάποιοι είναι επιφυλακτικοί, αλλά τα δοκιμάζουν, ενώ άλλοι τα επιλέγουν συνειδητά, καθώς γνωρίζουν τα οφέλη της κάνναβης στον οργανισμό. «Οι πελάτες που είναι ενήμεροι αγοράζουν ψωμί και κριτσίνια χωρίς δεύτερη σκέψη, κάποιοι άλλοι προβληματίζονται», αναφέρει ο κ. Μαυρίδης, ο οποίος είχε κάνει τη σχετική έρευνα για τα διατροφικά πλεονεκτήματα της κάνναβης, πριν προχωρήσει στην παρασκευή ψωμιού.

Το αλεύρι κάνναβης περιέχει φώσφορο, ο οποίος συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών, την ισορροπία ενέργειας-μεταβολισμού, την συντήρηση υγιών οστών και δοντιών. Επίσης μαγνήσιο, που συντελεί στη φυσική λειτουργία των μυών, τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, τη μείωση της κόπωσης. Τέλος, Ω-3 λιπαρά, που συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα ενώ χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Σε κάθε περίπτωση, το γευστικό αποτέλεσμα είναι νόστιμο.

Μαρία Αμπατζή

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Έρχονται αλλαγές στα Airbnb: Με νέες προδιαγραφές η λειτουργία των ακινήτων από 1η Οκτωβρίου

Ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb θα πρέπει από την 1η Οκτωβρίου 2025 να...

Ζαχαράκη: Σε έναν νομό εμφανίστηκαν 12 νηπιαγωγοί και οι 6 πήραν άδεια την πρώτη μέρα

«’Εχουμε κενά και προσπαθούμε να τα καλύψουμε νωρίτερα καλώντας τη δεύτερη φάση των αναπληρωτών...

Σωτήρης Τζιβελής από την Αλεξανδρούπολη στο Άμπου Ντάμπι με την Εθνική Μουάι Τάι Ελλάδος

Μεγάλη τιμή για την Αλεξανδρούπολη και τον Σωτήρη Τζιβελή, ο οποίος συμμετέχει ως προπονητής...

Δράμα: Μητέρα καταγγέλλει οδηγό ΚΤΕΛ – Αποβίβασε μαθητές στα χωράφια

Μία σοβαρή καταγγελία έκανε στο Star μητέρα μαθήτριας Γυμνασίου στη Δράμα. Όπως υποστηρίζει η...

Παρόμοια