26.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά στην πλατεία Εθν. Ανεξαρτησίας Αλεξανδρούπολης

- Χορηγούμενη-

Με την αριθ. 584/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ‘’Κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας Χριστουγεννιάτικης υπαίθριας αγοράς’’ θα λειτουργήσει στο Δήμο Αλεξ/πολης Χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά εντός της πλατείας Εθν. Ανεξαρτησίας. Με την ίδια απόφαση καθορίστηκαν τα επιτρεπόμενα είδη πώλησης καθώς και ο αριθμός των αδειών συμμετοχής ανά κατηγορία είδους.

Για τις ανάγκες λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, πρόκειται να χορηγηθούν εγκρίσεις (άδειες) συμμετοχής σε ενδιαφερόμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις και θα αναδειχθούν δικαιούχοι μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας αυτής.

Ειδικότερα καθορίστηκαν οι παρακάτω κατηγορίες και ο αριθμός θέσεων ανά κατηγορία:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΙΔΟΣ

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ-

ΘΕΣΕΙΣ

Κατηγορία 1

Κρύα Σάντουιτς, HOT DOG, Πίτσα, Τοστ, Σουβλάκια, Λουκάνικα κ.λ.π.

2

Κατηγορία 2

Καφέδες, Τσάι, σοκολάτες, νερά, αναψυκτικά, χυμούς κ.λ.π

2

Κατηγορία 3

Ξηροί Καρποί, ζαχαρώδη, καραμέλες, σοκολάτες, σοκολατάκια

2

Κατηγορία 4

Χειροποίητα αρωματικά είδη (σαπούνια, αρώματα), βότανα

1

Κατηγορία 5

Είδη Λαϊκής Τέχνης, μπιζού, αναμνηστικά δώρα

2

Κατηγορία 6

Κρέπες, Βάφλες, παγωτό, σιροπιαστά γλυκά

1

Κατηγορία 7

Λουκουμάδες, μαλλί της γριάς, κάστανα, ποπ κορν

2

Κατηγορία 8

Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα (οίνος-τσίπουρο-λουκούμια κ.λ.π.)

2

Κατηγορία 9

Πίτες παραδοσιακές, σφολιατοειδή κ.λ.π.

1

ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ

15

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται από Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 έως Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.

Πληροφορίες: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον Δήμο Αλεξ/πολης – Γραφείο Αδειών Καταστημάτων – (1ος όροφος, γραφείο 109, τηλ. 25510 64291, 151 ,152), για την προμήθεια του εντύπου της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ:

  1. Βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας (από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας του πωλητή – φυσικό ή νομικό πρόσωπο). Όταν πρόκειται για εταιρίες ή συνεταιρισμούς κ.λ.π. τότε προσκομίζεται καταστατικό και πρακτικό ορισμού νομίμου εκπροσώπου.

  2. Βεβαίωση έναρξης δραστηριοποίησης με τις μεταβολές από το TAXIS και ΚΑΔ σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο που συνάδει με το αντικείμενο δραστηριότητας (πρόσφατη εκτύπωση).

  3. Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου κατά περίπτωση.

  4. Άδεια υπαίθριου εμπορίου

  5. Εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων – ποτών Πιστοποιητικό Υγείας σύμφωνα με την με αριθ. Υ1γ/Γ.Π./οικ.35797/4.4.2012 (Β΄1199) απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων και το πέρας της διαδικασίας ελέγχου θα εκδοθεί κατάλογος συμμετεχόντων για την Χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά, ο οποίος θα αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Αλεξ/πολης, προκειμένου οι επιλεγέντες να καταβάλουν τα αναλογούντα τέλη υπέρ του Δήμου και κατόπιν να εκδοθεί η έγκριση συμμετοχής. Η εν λόγω έγκριση θα κοινοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Η είσπραξη του ανωτέρω τέλους θα γίνεται πρίν την έκδοση της έγκρισης συμμετοχής είτε στο Ταμείο του Δήμου Αλεξ/πολης είτε με κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου (όπου πρέπει να αναγράφονται η αιτιολογία και τα πλήρη στοιχεία του αιτούντα). Για τη χορήγηση της έγκρισης συμμετοχής απαραίτητη θα είναι η προσκόμιση του διπλοτύπου είσπραξης από το Ταμείο του Δήμου Αλεξ/πολης και η βεβαίωση μεταβολής από την οικεία Δ.Ο.Υ./Δήλωση υποκαταστήματος όπου προβλέπεται και απόδειξη της ταμειακής μηχανής που θα χρησιμοποιηθεί στην υπαίθρια αγορά.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ