Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΠρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης από τον αγωγό ΤΑΡ

Πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης από τον αγωγό ΤΑΡ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της πρωτοβουλίας «Ευδόκιμη γη» του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) που αποσκοπεί στην υποστήριξη της καλλιέργειας, του μάρκετινγκ και των πωλήσεων αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγονται σε περιοχές κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, όπως μέλι και μελισσοκομικά προϊόντα, ελιές και ελαιόλαδο, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, φασόλια, καρποφόρα δένδρα, πετιμέζι, πιπεριές, και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Η δράση υλοποιείται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ενώ εποπτεύεται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη θεωρητική εκπαίδευση συνολικά 373 παραγωγών που παρακολούθησαν εξειδικευμένα σεμινάρια από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2018.

Η «Ευδόκιμη γη» περνάει πλέον στη δεύτερη φάση, της πρακτικής εφαρμογής και εξατομικευμένης υποστήριξης των ωφελούμενων στο χωράφι ενώ από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει και η εκπαίδευση στην επεξεργασία και περαιτέρω διάθεση των προϊόντων.

 

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Μιχάλης Κουινέλης για Ήβη Αδάμου: Το θεωρώ παλικαριά που ήρθε να ζήσει στην Αλεξανδρούπολη

Με θετικό πρόσημο περιέγραψε ο Μιχάλης Κουινέλης την επιλογή της Ήβης Αδάμου να τον...

Οι αλλαγές στις επιδοτήσεις που φέρνει η κυβέρνηση λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ – Εκτός πραγματικότητας οι αριθμοί για μέλι και βιολογική κτηνοτροφία

Στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση λόγω της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντας πρώτη προτεραιότητα την...

Νέα νυχτερινά δρομολόγια από τη Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Αλεξανδρούπολης –επιστρέφουμε με ασφάλεια στο σπίτι!

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εξασφαλίζει την ασφαλή επιστροφή των δημοτών στο σπίτι τις νυχτερινές ώρες...

Παρόμοια