fbpx
20 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπορεία στην Αλεξανδρούπολη για την υγεία

7 Απριλίου 2020 – 7 Απριλίου 2021 Ένας χρόνος πανδημίας και το έγκλημα κατά της υγείας του λαού συνεχίζεται

- Χορηγούμενη-

Πέρυσι, 7 Απριλίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, εκπρόσωποι των Σωματείου μας, μαζί με άλλα Σωματεία, συμμετείχαμε σε συμβολική κινητοποίηση στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης στα νοσοκομεία όλης της χώρας για άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, καθώς βρισκόμασταν στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Αναφέραμε τότε στην ανακοίνωση «…. Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υπάρχουν 200 κενά και οι προσλήψεις αφορούν 15 άτομα. …». Χθες, 7 Απριλίου 2021 προχωρήσαμε σε κινητοποίηση με αυτοκινητοπορεία για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

- Χορηγούμενη-1

Ένα χρόνο και 8.500 νεκρούς μετά, ενώ το 3ο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε τα αυτονόητα, δηλ. μονιμοποιήσεις όλου του επικουρικού προσωπικού, που στην ουσία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ούτε μαζικές προσλήψεις, ούτε ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, ούτε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, ούτε …, ούτε …., ο κατάλογος είναι μεγάλος.

Ήδη το Σεπτέμβρη 2020 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είχαμε 173 οργανικά κενά νοσηλευτών, ενώ από τότε δεν άλλαξε και τίποτα ιδιαίτερο αφού όλο αυτό το διάστημα έγιναν περίπου 20 προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών!

Δυστυχώς άλλαξε προς το χειρότερο. Ήδη έχουν κλείσει κλινικές, όπως μία παθολογική και μία χειρουργική πρόσφατα, λόγω έλλειψης γιατρών, οι οποίοι είτε συνταξιοδοτήθηκαν είτε μετακινήθηκαν σε άλλες κλινικές για να καλύψουν κενά, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων δομών που κάνει η κυβέρνηση, προφανώς αφού θεωρεί ότι μάλλον περισσεύουν οι δομές υγείας που έχουμε! Κέντρα υγείας σε χωριά έκλεισαν, ενώ άλλα μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα υποβαθμίζοντας ακόμα περαιτέρω την κατάσταση στην οποία λειτουργούσαν.

Όλη αυτή η κατάσταση με την υγεία μας και τα τεράστια κενά, που προϋπήρχαν της πανδημίας, δεν είναι θέμα ανικανότητας ή σύγχυσης, όπως βολικά αντιπαραθέτει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί στρατηγική επιλογή και υπηρετήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις με μεγάλες μειώσεις στον προϋπολογισμό για την υγεία, με μηδενικές προσλήψεις και κλείσιμο νοσοκομείων. Αποτελεί πολιτική επιλογή, ότι κι αν λένε. Και αυτό γιατί στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, που μετατρέπει την ανθρώπινη ζωή σε εμπόρευμα. Και η απόδειξη είναι η τεράστια κερδοφορία και γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και μέσα στην πανδημία.

Ιδιαίτερα στην πόλη μας, η πάλη για υγεία και ζωή δεν μπορεί να ξεκοπεί από την παρουσία και ξένων στρατευμάτων και πολεμικού υλικού πάλι αυτές τις ημέρες στο λιμάνι μας. Οι ανταγωνισμοί στην περιοχή βαθαίνουν και η πόλη μας γίνεται στόχος. Η κυβέρνηση, εδώ και ένα χρόνο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας και τις ζωές μας γιατί μας θεωρεί κόστος. Την ίδια στιγμή εμπλέκει τη χώρα μας σε ανταγωνισμούς και πρόβες πολέμου στην περιοχή, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας. Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ ενισχύει την τουρκική επιθετικότητα. Δεν θα αφήσουμε την υγεία και τις ζωές μας να γίνουν παιχνίδι για τα κέρδη τους.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε, μαζί και με τους υγειονομικούς, την υγεία των οικογενειών μας, που δεν τη θεωρούμε «κόστος», όπως η κυβέρνηση και οι μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας. Θα μας βρίσκουν διαρκώς στο δρόμο διεκδικώντας αυτό που μας αξίζει και μπορούμε να έχουμε τον 21ο αιώνα.

Ταυτόχρονα, θα αντιπαλέψουμε την μετατροπή της πόλης μας σε ορμητήριο ξένων στρατευμάτων, τη συμμετοχή της χώρας μας σε πολεμικά σχέδια, που υποθηκεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και μετατρέπουν τα σπίτια μας σε στόχο πυραύλων για ξένα συμφέροντα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία, μέσα από τα Σωματεία και τους Συλλόγους τους, να φτιάξουμε ένα μέτωπο ζωής και να διεκδικήσουμε:

 • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, για να μπορέσουν να μπουν όλες οι υποδομές και οι υγειονομικοί της χώρας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), στη μάχη κάτω από ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο ενάντια στη πανδημία.
 • Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.
 • Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία). Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δομές υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
 • Αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων. Εξασφάλιση για το λαό μας όλων των διαθέσιμων και ασφαλών εμβολίων.
 • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
 • Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στη Νατοϊκή άσκηση Defender. Έξω τα ξένα στρατεύματα από την πόλη μας.
 • Να φύγει η βάση από το λιμάνι μας, να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.
 • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια, που αποτελούν πρόβες πολέμου.
 • Να γυρίσουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές του εξωτερικού.
- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ