fbpx
23.9 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Πού απασχολούνται οι προσληφθέντες για τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων;

- Χορηγούμενη-

Δημοτικοί υπάλληλοι-φαντάσματα που δεν εργάζονται, αλλά πληρώνονται κανονικά!

Χάος επικρατεί στο μείζον εθνικό ζήτημα του προσφυγικού. Για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύει την ανικανότητά της να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, προσλαμβάνοντας υπαλλήλους-φαντάσματα που δεν γνωρίζει καν εάν εργάζονται.

Όπως κατήγγειλαν πριν λίγο καιρό 20 βουλευτές της ίδιας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υπ’ αριθ. 2165/20-12-16 ερώτησή τους και επιβεβαίωσε εσχάτως ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» στις 16-01-17, από τους 2500 ανέργους που προσελήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ το περασμένο φθινόπωρο για να στελεχώσουν 19 κέντρα φιλοξενίας και 5 hotspot σε 8 περιφέρειες της χώρας, απορροφήθηκε μόνο το 20%. Όσον αφορά δε, το υπόλοιπο 80% σε περίπτωση που δεν αγνοείται παντελώς η τύχη του, έχει απορροφηθεί από άλλες υπηρεσίες των δήμων. Ειδικότερα σε τεχνικές ειδικότητες όπως σε οικοδόμους, οδηγούς, υδραυλικούς κοκ, αυτοί απουσιάζουν σε ποσοστό 100%! Ενώ, όπως ομολόγησε επίσης, ο κ Βίτσας πολλοί από τους προσληφθέντες δεν απασχολούνται, διότι δεν έχουν αντικείμενο, εξαιτίας παντελούς έλλειψης οργάνωσης των δομών! Η αυθαιρεσία του κομματικού κράτους σε όλο της μεγαλείο!

Πρόκειται για ένα πραγματικό χάος που η Κυβέρνηση με την ανικανότητά της δημιούργησε δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους δήμους να απασχολούν τους 2500 άνεργους κατά το δοκούν ή και καθόλου, με χρήματα που προορίζονταν ξεκάθαρα για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που προκαλεί στη χώρα μας η προσφυγική κρίση. Σύμφωνα και με τη ρητή επισήμανση της υπ’ αριθ. 6/2016 Δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ που καθιστά σκοπό της δράσης την «επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση και υποστήριξη των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής που παρέχονται από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Οι πράξεις αυτές εκθέτουν τη χώρα κι έχουν προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή των καταστροφικών χειρισμών της Κυβέρνησης, καθώς από τα 17,5 εκ ευρώ που διατέθηκαν για τις προσλήψεις των υπαλλήλων–φαντασμάτων τα 10.9 προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, δημιουργώντας έτσι ένα τραγικά αρνητικό προηγούμενο στις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Επί προσθέτως επισημαίνεται ότι στον Δήμο Λέρου, όπου όπως αναφέρει ο ίδιος ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλης Κόλλιας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», σε σύνολο 75 προσλήψεων μόνο οι 25 αφορούσαν σε υπηρεσίες του Κέντρου Ταυτοποίησης, ενώ οι υπόλοιπες 50 σε υπηρεσίες του Δήμου. Την ίδια στιγμή που από την υποστελεχωμένη Περιφέρεια Κρήτης μεταφέρθηκαν δεκάδες αστυνομικοί για να καλύψουν συν τοις άλλοις και τα διοικητικά κενά που αφήνουν πίσω τους οι 50 υπάλληλοι του Δήμου που προσελήφθησαν για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Ταυτοποίησης του νησιού.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

  1. Πόσοι εργάζονται όπως προβλέπει το πρόγραμμα και σε ποιές δομές προσφύγων; Πόσοι στους δήμους και πόσοι δεν εργάζονται καθόλου;
    Παρακαλούμε όπως καταθέσετε τα σχετικά έγγραφα.

  2. Ποιος ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για την κάλυψη των αναγκών των δομών αυτών πέραν του Απριλίου οπότε και θα ολοκληρωθεί το εν λόγω πρόγραμμα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο