fbpx
10.2 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια από και προς Σαμοθράκη

- Χορηγούμενη-

Από σήμερα Παρασκευή 4 Γενάρη σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ΣΑΟΣ Φώτη Μανούση αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ από και προς Σαμοθράκη.

Ο Φώτης Μανούσης σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook έγραψε χαρακτηριστικά τα εξής:

ΑΡΧΙΖΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΣΑΟΝΗΣΟΣ
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

- Χορηγούμενη-

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία όλες οι επιθεωρήσεις του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ που πραγματοποιήθηκαν εκτάκτως από κλιμάκιο τριών επιθεωρητών του κλάδου επιθεώρησης του Υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας.
Έτσι από σήμερα Παρασκευή και μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα αρχίσουν δρομολόγια προς την Σαμοθράκη.
Ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα σταματήσει η παραπληροφόρηση ( ευτυχώς από ελάχιστους) σχετικά με το ΣΑΟΝΗΣΟΣ, παραθέτω κάποια στοιχεία ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα:

ΠΡΩΤΟΣ ΜΥΘΟΣ. Η αγορά και μετασκευή του Σαόνησος πραγματοποιήθηκε με επιδοτήσεις του κράτους και της ευρωπαϊκής ένωσης.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ούτε ένα ευρώ επιδότησης δεν υπήρξε ενώ στοίχισε αρκετά εκατομμύρια.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΥΘΟΣ. Το Σαόνησος θα εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιδοτήσεις αντικαθιστώντας το Σάος
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Το Σαόνησος για όσα δρομολόγια πραγματοποιήσει όπως και πέρυσι που αντικαθιστούσε το Σαος στην ακινησία του, θα εισπράττει ως επιδότηση για δώδεκα δρομολόγια την εβδομάδα που θα πραγματοποιεί ( έξι Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη και έξι Σαμοθράκη Αλεξανδρούπολη) το ποσό των χιλίων εκατόν είκοσι έξι (1126) ανά δρομολόγιο συν ΦΠΑ
Δηλαδή συνολικά δέκα τρεις χιλιάδες πεντακόσια δέκα έξι Ευρώ συν ΦΠΑ (13.516) ανά εβδομάδα.

ΤΡΙΤΟΣ ΜΥΘΟΣ. Στους διαγωνισμούς που κατά καιρούς πραγματοποιεί το Υπουργείο για την Σαμοθράκη (όπως προχθές μετά την ζημία του Σαος) δεν υπάρχουν συμμετοχές άλλων εταιριών γιατί τα πλοία τους είναι μεγάλα και δεν μπορούν να ελλιμενιστούν στο λιμάνι της Καμαριωτισσας.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Πλοία που μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι της Καμαριωτισσας υπάρχουν πολλά. Η χαμηλή κίνηση επιβατών και εμπορευμάτων της συγκεκριμένης γραμμής σε συνδυασμό με τα χαμηλά τιμήματα των διαγωνισμών απομακρύνουν τους πλοιοκτήτες οι οποίοι έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις με μεγάλη κερδοφορία.
Δεν είναι τυχαίο πως για την πραγματοποίηση ενός μόνο δρομολογίου, και μάλιστα με πλοίο τύπου “παντόφλα” , που δεν είχε κάν την δυνατότητα μεταφοράς επιβατών, κατεβλήθη από την δημοτική αρχή (και καλά έπραξε) το ποσόν των είκοσι χιλιάδων ευρώ.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΥΘΟΣ. Το Σαονησος ταξιδεύει με χαμηλή ταχύτητα λόγω προβλημάτων στις μηχανές του.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λόγω γειτνίασης του με το ποτάμι δημιουργεί στριδώνα στα ύφαλα του πλοίου. Ειδικά πλοία που είναι ακινητοποιημένα για καιρό “φορτώνονται” με μύδια που δυσκολεύουν την σωστή πλεύση και μειώνουν την ταχύτητα.

ΠΕΜΠΤΟΣ ΜΥΘΟΣ. Είναι αδύνατον να πάθει ζημιά ένα πλοίο που πρόσφατα έχει επιθεωρηθεί.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ένα πλοίο όπως κάθε μηχάνημα μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρουσιάσει μηχανικό πρόβλημα .
Πολύ περισσότερο που τα πλοία κινούνται στην θάλασσα και καταπονούνται περισσότερο. Το πλεονέκτημα στα πλοία είναι ότι διαθέτουν δεύτερη μηχανή και δεύτερα βοηθητικά μηχανήματα (γεννήτριες κλπ) ώστε σε περίπτωση βλάβης να μπορούν να οδηγηθούν με ασφάλεια στο λιμάνι.
.. Άραγε πόσες φορές χάλασαν τα λεωφορεία του Δήμου? Εκεί κανείς δεν το κατάλαβε γιατί υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις.
Για τον λόγο αυτό επιμένουμε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ. Ένα πλοίο ίσον κανένα.Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι η τουλάχιστον αυτοί που πραγματικά αγαπούν αυτόν τον τόπο και θέλουν την ανάπτυξη του.

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΖΗΜΙΑ ΤΟ ΣΑΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
Σίγουρα θα καταστραφεί η οικονομία του νησιού και εμείς σαν εταιρία θα πτωχεύσουμε.
Σήμερα λοιπόν που δίνουμε διέξοδο στο πρόβλημα με την δρομολόγηση του Σαονησος, χωρίς να έχουμε καμμία υποχρέωση, και παρά τις ειρωνείες και τα πικρόχολα σχόλια ορισμένων, καλούμε για άλλη μία φορά όλους τους κατοίκους και πρώτο τον Δήμαρχο να κάτσουμε σε ένα τραπέζι για το καλό του τόπου. Τόσο εμείς όσο και εσείς της δημοτικής αρχής είμαστε προσωρινοί επισκέπτες σε αυτό τον τόπο. Ας αφήσουμε κάτι θετικό στο πέρασμα μας.

- Χορηγούμενη-

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -