Πότε θα πληρωθούν οι οι αποζημιώσεις του 2018 για τις ζημιές βαμβακιού και σιτηρών στον Έβρο;

“Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να πληρωθούν οι αποζημιώσεις του 2018, μέσω De minimis για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές βαμβακιού και σιτηρών, αφού αναμένεται η τελική υπογραφή από τον Υπουργό Οικονομικών” γράφαμε στις 15 Απριλίου στο evros24.gr, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε τότε.

Άλλωστε ο κ. Βορίδης δήλωνε μια μέρα αργότερα πως θα δοθούν 5 εκατ. ευρώ για τα βαμβάκια στον Έβρο (για την απώλεια εισοδήματος από πράσινο σκουλήκι το καλοκαίρι του 2018 προφανώς) και 1,5 εκατ. ευρώ για για τις ζημιές στα σιτάρια στον Έβρο την ίδια περίοδο.

Αναγνώστης του evros24.gr μας έθεσε χθες την ερώτηση: “Καλησπέρα κανένα νεότερο για τα de minimis σε βαμβάκι και σιτηρά στον Έβρο για πληρωμή; Είχατε πει για δέκα μέρες και πέρασε ένας μήνας μήπως έχουμε κανένα νεότερο;”

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει καμία νεότερη ανακοίνωση. Ωστόσο σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες μας, παρ’ όλο που τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα για να διατεθούν άμεσα, ακόμα δεν έχει υπογραφεί η απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών.