fbpx
10 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, 2020

Πώς να καραμελώσεις κρεμμύδια στο μισό χρόνο

- Χορηγούμενη-

Το καραμέλωμα των κρεμμυδιών είναι μια αργή και υπομονετική τεχνική.

Το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σοτάρεται σε πολύ-πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να βγάλει τους χυμούς του και να καραμελώσει σταδιακά.

Μέχρι να αποκτήσει την υφή της μαρμελάδας δηλαδή και να γίνει εντελώς καφέ. Δύσκολο δεν είναι, είναι απλώς χρονοβόρο. Και απαιτεί φυσικά διαρκή παρακολούθηση.

- Χορηγούμενη-

Η ιστοσελίδα Serious Eats έχει όμως έναν τρόπο για να επιταχυνθεί η διαδικασία χωρίς να υπονομευτούν τα αποτελέσματά της. Προσθέτοντας μια πρέζα μαγειρική σόδα και μια πρέζα ζάχαρη στο τηγάνι!

Μέσω δοκιμής και λάθους κατέληξε στο μαγικό. Χρειάζεται όμως φειδώ. Παρά το γεγονός, μας λέει πάντα το Serious Eats, πως μια καλή ποσότητα μαγειρικής σόδας έριξε τον χρόνο καραμελώματος των κρεμμυδιών στο μισό, επηρέασε τελικά τη γεύση.

Η ιδανική αναλογία που προτείνει είναι 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα ανά μισό κιλό κομμένων κρεμμυδιών…

- Χορηγούμενη-

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Ν. Κοτζιάς από Αλεξανδρούπολη: «Η κυβέρνηση είναι πολύ υποχωρητική» (βίντεο)

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε εχθές, 19 Φεβρουαρίου, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του «ΠΡΑΤΤΩ», Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Επιμελητήριο της πόλης αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
- Χορηγούμενη -